Prva ekipa v finalu, druga gre na tretji dvoboj

 Prva ekipa v finalu, druga gre na tretji dvoboj

1. slovenska namiznoteniška liga - NTK Krka : NTK Maribor (5 : 0)

Novo mesto, 10.  maj 2017 - V drugi tekmi polfinala državnega prvenstva so igralci NTK Krka Novo mesto gostili ekipo iz Maribora, ki so jo sredi tedna  na Štajerskem premagali s 5:0. Gladka zmaga v gosteh je obetala ponovno lahek plen, a so se Štajerci v Novem mestu predstavili v boljši luči. Najprej so s taktično postavitvijo pričakovali, da bo njihov najboljši igralec Slodej ugnal mlajšega Hribarja, a ta je zaigral dobro in s premišljeno igro tekmeca ugnal gladko s 3:0.  Drugo tekmo je Cvetko začel proti Piljaku in preden jo je dobil, je Novak v tretji igri tekme ugnal Črepnjaka (3:0). Po dobri uri igranja in zaostanku 0:2 je Cvetko z modro in psihično stabilno igro premagal Piljaka. Kako zanimiva je bila tekma, pove rezultat zadnjih treh nizov 13:11, 11:7, 13:11. Ob tem je potrebno zapisati, da je Piljak v tretjem nizu povedel že 6:10, a ni zmogel točke za zmago 0:3. Cvetko je v nadaljevanju premagal še Slodeja 3:2, Hribar pa Črepnjaka 3:0. Čez sedem dni odhajajo današnji zmagovalci na Ravne na Koroško, kjer bo prva tekma finala 1. slovenske namiznoteniške lige, kamr sta se uvrstila NTK Fužinar in NTK Krka Novo mesto. To srečanje si bo ogledalo tudi nekaj več navijačev iz Novega mesta, saj v klubu pripravljajo skupinski ogled.

Komentar vodje ekipe Andreje Ojsteršek Urh: »Trojica najmlajših igralcev v 1. slovenski ligi je današnjo tekmo odigrala suvereno, saj ji precej starejši in izkušenejši igralci niso bili dorasli. Računali so sicer na presenečenje, a so na koncu ostali – presenečeni!«

3. slovenska namiznoteniška liga - NTK Krka II : NTK Partizan Prebold (3 : 5)

Otočec, 10. maja 2017 – Drugi ekipi novomeške Krke se danes ni posrečila uvrstitev v 2. slovensko ligo. V drugi tekmi kvalifikacij so se gostje iz Prebolda maščevali za sobotni poraz doma, ko jih je mlada novomeška vrsta ugnala z izidom 5:4. Tokrat so Krkaši nastopili močno oslabljeni, saj je manjkal njihov najboljši igralec Jožko Omerzel, ki bi zagotovo, če bi nastopil, ekipo že danes popeljal v drugo ligo. Tako so mladi NTK Krke šli v dvoboj z 0:3, saj rezervi Aljaž Božič in Vid Zabukovec nista bila kos gostujočim izkušenim veteranom. Zanesljivi Mitja Omerzel je dobil dve tekmi s 3:2 proti Žganku in Zoretu, Domen Zupančič pa  je s 3:2 premagal najboljšega gosta Fridriha.

Pri izidu 3:3 v setih se je tehtnica obrnila na gostujočo stran, ko je Žgank ugnal Zupančiča 3:2, čeprav je slednji že vodil 2:1 v nizih in četrtem nizu imel dve zaključni žogici za zmago. Kakorkoli, Domen je tudi danes dokazal, da se razvija v dobrega igralca. Tudi Omerzel se je dobro upiral Fridrihu, tesno izgubil z 1:3 in gostje so si tako priigrali tretjo tekmo, ki bo v petek ob 17. uri v Drgančevju. V primeru domače zmage, saj bo nastopil tudi Jožko Omerzel, bo drugo moštvo Krke v naslednji sezoni igralo v drugi ligi, kar je za mladeniče vsekakor velik uspeh, saj prvi trije igralci štejejo vsega skupaj 45 let. Vsekakor gre tudi današnjim trem zmagam Omerzela in Zupančiča zaploskati, saj napovedujejo uvrstitev v kakovostnejši tekmovalni razred.

Komentar Dušana Pezlja: »Srečanje je bilo navzlic porazu zanimivo. Mitja Omerzel igra vse bolje, čestitke si zasluži Domen Zupančič. Nehvaležno je napovedovati, a v tretji tekmi bodo brata Omerzel in Domen Zupančič za Prebold nepremagljivi. Napovedujem, da bo NTK Krka II. naslednjo sezono igrala v višji ligi!«

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene