6. Turnir MRNTZ

 6. Turnir  MRNTZ

Ljubljana, 28. maj 2017 – V glavnem mestu republike je v nedeljo potekal letošnji šesti in hkrati zadnji finale MRTNZ, ki se ga je udeležilo 13 krkašev. Jernej Jedlovčnik in Dušan Pezelj, ki sta bdela nad krkaši, sta njihove igre ocenila za dobre, saj so domov prinesli 8 medalj in 8 pokalov, sad tega uspeha pa je bila dobra igra.

Kategorije:

Učenke 2.-3. razred: Tija Kastelic - medalja za 3. mesto, po 6-ih tekmovanjih pokal za 3. mesto.

Učenke 6.-7. razred: Kim Kastelic – danes medalja za 2. mesto, po 6-ih tekmovanjih pokal za 2. Mesto.

Učenke 8.-9. razred: Katja Vertuš – danes medalja za 2. mesto, po 6-ih tekmovanjih pokal za 2. mesto. Vertušova je sicer v nedeljo nastopila na tovrstnem tekmovanju nastopila drugič, za to je njen uspeh toliko večji.

Učenci 2.-3. razred: Jaka Škofljanc – medalja za 2. mesto, po 6-ih nastopih pokal za 2. Mesto.

Učenci 4.-5. razred: Andraž Zupančič – medalja za 3. mesto, po 6-ih nastopih pokal za 3. Mesto.

Učenci 8.-9. razred: Mitja Omerzel – medalja za 1. mesto, po 6-ih nastopih pokal za 1. Mesto.

Učenci 8.-9. razred: Domen Zupančič – medalja za 3. mesto, po 6-ih nastopih pokal za 2. mesto.

Dijaki: Jožko Omerzel – medalja za 1. mesto, po 6. nastopih pokal za 1. Mesto.

Od 5.- 8. mesta se je uvrstil Janez Jedlovčnik, pohvale pa si zaslužijo Zara Judež (4.-5. razred), Matic Vertuš (4.-5. razred) in Jakob Testen (6.-7. 4 razred). Slednji za njegovo sploh prvo tekmovanje, kjer se je dobro odrezal, z malo več sreče bi se lahko prebil iz skupine, kjer je zasedel sicer 4. mesto, ampak treba je reči, da je eno igro izgubil 3:2, drugo pa trikrat na razliki. Pohvale tudi Zari Judež za dve zmagi v skupini, kjer je tekmovalo 5 igralk in z malo sreče bi se lahko borila celo za kolajno.

Pohvale si zasluži tudi Matic Vertuš, ki je v skupini zasedel tretje mesto in seveda vsi, ki so osvojili medalje in pokale. Aljaž Božič je pri dijakih obstal v skupini in se ni uvrstil naprej.

Izjava Dušana Pezlja, edinega trenerja na turnirju: »Zadovoljen sem zaradi resnega pristopa mladih k igri. Viden je napredek, s še več vadbe bo drugo leto boljše. Mlade krkaše krasi tisto, kar je značilno za velike igralce: izjemna borbenost pa tudi uživanje v igri. Očitno raste v Novem mestu nov rod dobrih igralk in igralcev.«

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene