Evropsko mladinsko prvenstvo

 Evropsko mladinsko prvenstvo

Guimaraes, 15. julij 2017 – Mladinsko 60. evropsko prvenstvo v namiznem tenisu se je začelo z ekipnimi dvoboji. Kot nam je takoj po prvih srečanjih poročala Andreja Ojsteršek Urh, slovenska legendarna trenerka, je slovenska ekipa, v kateri igrata pomembno vlogo člana NTK Krka Novo mesto Tilen Cvetko in Peter Hribar, začela dobro in dodala: »Prvo tekmo z Anglijo smo sicer izgubili. Cvetko je ugnal Savilla, ki je premagal Jorgića na Slovenija open, vendar je angleški prvi igralec Jarvis premagal oba naša, kar je v nadaljevanju dvoboja zadoščalo za rezultat 1:3 za Anglijo. A vse igre naših so kazale na dokaj dobro formo, kar se je kasneje izkazalo za resnično.«

Anglija je v drugem dvoboju presenetljivo premagala prve nosilce skupine, v kateri igrata tudi naša predstavnika, Francoze s 3:2, Slovenija pa po maratonskem dvoboju močno Poljsko. V tem srečanju je odlično igral Hribar, saj je bil ključni mož srečanja, v katerem so bili Poljaki absolutni favoriti. Najprej je ugnal Nalepa in Grela, tretjo zmago je prispeval Norčič. Dvoboj bi z malo sreče lahko končali s 3:0, saj je Tilen v prvem dvoboju proti Grelu vodil 8/4 v prvem setu in 7/3 v drugem, a oba izgubil na razliko. V pomembnem dvoboju pa je Hribar pokopal upe favoritov in dosegel potrebno tretje zmago po odlični predstavi!

Spričo dobrih iger v prvih dveh tekmah smo nestrpno pričakovali tretjo tekmo s Francozi. Še bolj nestrpni so bili, kot je sporočila trenerja Ojstrškova, slovenski reprezentantje. Mladi so se zavedali morebitne posamične priložnosti in spričo tega igrali nerazumljivo nezbrano. »Seveda smo vsi malo razočarani, še posebej jaz, saj so moje nasvete tokrat fantje kar preslišali. Res škoda. A gremo naprej, za njihovo kariero tudi izkušnje, nabrane na Portugalskem, nekaj pomenijo«, je poraz s 3:0 proti Francozom komentirala Andreja Ojsteršek Urh.

Pozno zvečer igra Slovenija proti Srbiji. Gre za izenačeni ekipi, odločila bo srčnost in najbrž tudi nekoliko sreča.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene