Po drami in zmagi proti Srbiji uvrstitev med 16 najboljših

  Po drami in zmagi proti Srbiji uvrstitev med 16 najboljših

Guimaraes, 16. julij 2017 – Slovenska moška mladinska reprezentanca je včeraj pozno zvečer igrala proti dobri ekipi iz Srbije in dvema porazoma ter zmagi proti Poljski na 30. evropskem prvenstvu za mlade dodala novo, zelo pomembno zmago. Do nje je prišla tako, kot je poznavalsko napovedala trenerka Andreja Ojstršek Urh: po izenačenih, negotovih in mestoma stresnih dvobojih. Pomembne točke za novo zmago, ki je Slovenijo popeljala med šestnajst najboljših ekip v Evropi, sta prispevala krkaša. Poudariti je treba, da je naša ekipa igrala v eni najmočnejših skupin.

Torej, Slovenija je Srbijo premagala s 3/2. »Povedli smo že z 2:0. Tilen Cvetko je premagal Gaceva 3/1, Peter Hribar pa Levajaca 3/2. Luka Norčič je gladko izgubil z njihovo obrambo, nato pa Hribar res nesrečno z Gacevim. V odločilni tekmi je Cvetko protit Levajacu prikazal več mirnosti kot v prejšnjih dvobojih proti Franciji, pa tudi vrhunsko igro in zmagal 3/1. Povem vam, da je bil dvoboj poln čustev in res srčne igre na obeh straneh, za gledalce je bil to en sam užitek, za nas, akterje, pa prava drama. A to je pač pingpong« je srečanje s Srbijo komentirala trenerka Andreja Ojsteršek Urh nadvse zadovoljna z igro svojih varovancev.

Danes pozno popoldan se je slovenska ekipa pomerila z vedno neugodnimi Nemci. Žal se ni izšlo po pričakovanjih. Cvetka je ugnal Hippler (1/3), Hribarja Engeman (1/3), Norčiča pa Messner (0/3). Jutri dopoldan se bo ekipa Slovenije, v kateri bosta znova najpomembnejša igralca Cvetko in Hribar, pomerila z neugodnimi Madžari.

Naj ob koncu zapišemo, da na Portugalskem zelo dobro igra tudi nova članica NTK Krka Novo mesto Aleksandra Vovk. Slovenke so odlično igrale v predtekmovanju, zasedle drugo mesto in prehitele močni Francijo in Hrvaško ter si zagotovile nastop v 1. jakostni skupini in s tem zelo dobro izhodišče za morebiten preboj v četrtfinale tega največjega evropskega tekmovanja. Danes so dobre igre potrdile in se uvrstile v četrtfinale mladinskega evropskega prvenstva, veliko k temu uspehu je pripomogla tudi članica NTK Krka Aleksandra Vovk.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene