Ženska ekipa Slovenije sedma, fantje na petnajstem mestu

 Ženska ekipa Slovenije sedma, fantje na petnajstem mestu

Guimaraes, 18. julij 2017 – Ko so v slovenskem taboru potegnili črto pod uspehi na 60. Evropskem mladinske prvenstvu v namiznem tenis za mlade, niso bili najbolj zadovoljni. Resda so nanizali nekaj lepih zmag, res je tudi, da so tako v ženski kot moški konkurenci ostali v skupini najboljših v Evropi in res je tudi, da so k temu uspehu prispevali trije člani NTK Krka: Aleksandra Vovk, Tilen Cvetko in Peter Hribar. A vendar, kot pravi za moški del trenerka Andreja Ojsteršek Urh: »Lahko bi bilo boljše. Seveda sem zadovoljna z igrami, saj so naši fantje, pa tudi dekleta dokazali, da še kako držijo stik z evropskim vrhom.«

Kakorkoli, zadnji dan ekipnega dela tekmovanja so se fantje v boju za 15. mesto pomerili s Hrvati. Tekme med ekipami nekdanje Jugoslavije so vedno izredno zanimive, nekaj zaradi prestiža, nekaj zaradi mladostne tekmovalnosti, za trenerje in gledalce pa predvsem zaradi ocene, kako se v prostorih nekdaj namiznoteniške svetovne velesile pravzaprav dela. In dela se dobro. Naši so proti Hrvatom zabeležili lepo zmago s 3:2, točke za petnajsto mesto pa so prispevali Hribar, Cvetko in Norčič.

Mladinke so na koncu pristale na sedmem mestu, za kar ima precej zaslug tudi Aleksandra Vovk. Za danes so se naši igralci za nekaj ur posvetili zaključnim bojem, jutri, v sredo, 19. julija, pa se pričenjajo boji v konkurencah posamezno, dvojice in mešane dvojice.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene