Evropsko prvenstvo v Luksemburgu

 Evropsko prvenstvo v Luksemburgu

Novo mesto, 16. 9. 2017 – To, o čemer pišemo, pravzaprav ni novost, je pa zgodovinska udarna novica. Vsi v NTK Krka smo te dni sicer z navdušenjem spremljali dobre igre slovenske košarkarske reprezentance, a bili z mislimi pri našemu članu in reprezentantu Darku Jorgiću ter njegovih kolegih na evropskem članskem ekipnem prvenstvu v Luksemburgu. Fantje so začeli sanjsko, sanjsko nadaljevali in sanjsko odpravili veliko Švedsko. In so v polfinalu.

V vseh srečanjih je član NTK Krka Darko Jorgić igral izvrstno in odločno pripomogel, da bo Slovenija prvič v zgodovini tega športa igrala v polfinalu evropskega prvenstva! Senzacija? Niti ne, saj je ekipa že nekaj časa nakazovala, da je tak uspeh dosegljiv.

Jorgić je v dveh odločilnih obračunih premagal Pistejuja (Slovaška) in Gardosa (Avstrija) in odprl vrata do boja z legendarno Švedsko. In znova se je znašel v poziciji za biti ali ne biti. Poraz bi pomenil konec nastopov, zmaga uvrstitev naprej. Bilo je 3:2, televizijski posnetki naše ekipe, ki je poletela Jorgiću v objem, so nepozabni. V pomembnem srečanju je bil Jorgić zbran in premagal je še Gerella.

V NTK Krka Novo mesto smo ponosni. Bravo Darko Jorgić! Danes ob 19. uri našo reprezentanco čakajo zanimivi boji s svetovno velesilo. Timo Boll, Dimitrij Ovčarov in Patrick Franzisko so igralci, ki računajo na zlato medaljo.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene