1. dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu za mlade

 1. dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu za mlade

Novo mesto, 20. september 2017 – Danes cel dan – in tako bo tja do sobote - je bila športna dvorana na Otočcu pravi Babilon svetovnih jezikov. Na mednarodno odprto prvenstvo Slovenije v namiznem tenisu za mladince, mladinke, kadete in kadetinje so namiznoteniške zveze iz več kot 40 držav iz skoraj vseh celin poslale 240 tistih igralk in igralcev, na katerih bo slonel svetovni namizni tenis.

Organizatorja zahtevnega dogodka, NTK Krka Novo mesto in NTZ Slovenije, sta se na turnir dobro pripravila. Današnji in jutrišnji dan je namenjen ekipnemu prvenstvu. V slovenskih starejših reprezentancah so štirje člani NTK Krka. Pri mladincih sta to Tilen Cvetko in Peter Hribar, pri mladinkah Živa Staniša in Aleksandra Vovk. Seveda nas zanima, kako so igrali naši. Vsi štirje solidno, kako pa se bosta ekipi dokončno uvrstili, bo znano jutri.

Jože Urh, državni selektor, ki je moško ekipo Slovenije pred kratkim na evropskem prvenstvu v Luksemburgu suvereno pripeljal do »zlate« bronaste medalje, je prve boje ocenil: »Mladi dokazujejo, da se v vseh državah dobro dela. Kako se bodo odrezali naši? Ta trenutek in po žrebu kaže dekletom nekoliko bolje. A dejstvo, da se je na Otočcu znova zbralo toliko mladih, je spodbudno. Tudi to, da iz Slovenije v vseh konkurencah nastopa po deset najboljših, torej kar 40 mladih.«

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene