2. dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu za mlade

 2. dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu za mlade

Novo mesto, 21. september 2017 – Danes zvečer se je prvi del odprtega mednarodnega prvenstva Slovenije za mlade igralke in igralce namiznega tenisa zaključil z velikim ekipnim slavjem igralcev in igralk Taipeja in Indije, ki so nadigrali svoje evropske vrstnike. Organizatorji dogodka zadovoljni zaradi obiska gledalcev in pričakujejo, da jih bo ob zaključnih bojih, v nedeljo, še več.

V finalu pri mladincih sta prva in druga ekipa iz Indije prikazali moderen namizni tenis in presenetili vse evropske ekipe. Mladeniči so igrali izredno napadalno, krasili so jih lepo izvedeni zaključni udarci. Naša reprezentanta Tilen Cvetko in Peter Hribar se sicer lahko tolažita, da sta za napredovanje izgubila s močno ekipo iz Indije, a tudi osvojeno drugo mesto v močni skupini je dobra tolažba. Tudi ženska mladinska reprezentanca Slovenije, za katero igra članica NTK Krke Aleksandra Vovk, je z osvojenim drugim mestom v svoji skupini lahko zadovoljna, premagale pa so jih - Indijke. Žal  drugo mesto ni zadostovalo za nadaljnje boje. Tako se je uresničila napoved Jožeta Urha, odličnega slovenskega namiznoteniškega strokovnjaka, da bo o marsičem odločal žreb. Slovenskim ekipam tokrat ni bil naklonjen, a v posamičnih dvobojih so naši člani z Živo Staniša vred vendar dokazali, da v ničemer  ne zaostajajo za najboljšimi ekipami, zbranimi na Otočcu.

Jutri, v petek, 22. septembra 2017, bo ob 8.15 slavnostna podelitev medalj najboljšim ekipam. Pri mladincih sta to ekipi Indije, pri mladinkah Taipeja in Hong Konga, pri kadetih vrsta Taipeja in Koreje pri kadetinjah Taipeja in Indije.  Ob 9.00 se začenja drugi del prvenstva, ki se bo zaključil v nedeljo, 24. septembra 2017, predvidoma ob 19.30 s podelitvijo medalj najboljšim posameznikom in dvojicam  v mladinski in kadetski konkurenci.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene