3. dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu za mlade

 3. dan mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu za mlade

Novo mesto, 22. september 2017 – Tretji dan odprtega mednarodnega prvenstva Slovenije za mlade v namiznem tenisu je bil namenjen izločilnim bojem v konkurenci posameznikov. Štirje predstavniki NTK Krke Novo mesto so bili le delno uspešni. V tolažilno skupino sta morala Živa Staniša in Tilen Cvetko, preboj v nadaljnje tekmovanje posameznikov je uspel Aleksandri Vovk in Petru Hribarju. Zlasti slednji bi lahko kot štirinajsti nosilec prvenstva v svoji skupini osvojil prvo mesto brez izgubljenega dvoboja, a je po izdatnem vodstvu dvakrat priznal premoč tekmecema. Stresen je bil predvsem dvoboj z Američanom Kumrom. Pri 2:1 v nizih za Hribarja je povedel celo 6:1, slabo izvajal servis in Kumar je naredil preobrat. Hribar je v tretji tekmi zmagal 3:0, bil v »krogu« tekmecev najboljši in se uvrstil v jutrišnje tekmovanje.

Kot značilnost tretjega dne odprtega prvenstva Slovenije lahko označimo brezhibno organizacijo in pa dejstvo, da si ga je ogledal junak zgodovinskega uspeha slovenske članske reprezentance na evropskem prvenstvu v Luksemburgu Darko Jorgić. Odgovarjal je na vprašanja in na najpogostejšega ali je pred tekmo Ovčarovom računal na uspeh, dejal: »Pred tekmo sem bil miren in se s končnim izidom niti približno nisem ubadal. Vedel sem, da igram proti enemu boljših igralcev na svetu. Ko sem dobil prvi set, sem si rekel, da te sanjske priložnosti ne smem zamuditi. Nisem bil nervozen, nestrpen, neučakan. Prepričan sem, da to ni bila moja zadnja sanjska zmaga. Sicer danes na Otočcu med svojimi klubskimi kolegi NTK Krka, kjer sem lani zmagal, uživam. Lep turnir, dober namizni tenis, kraljevska organizacija.«

Ob 9.00 se začenja drugi del prvenstva, ki se bo zaključil v nedeljo, 24. septembra 2017, predvidoma ob 19.30 s podelitvijo medalj najboljšim posameznikom in dvojicam v mladinski in kadetski konkurenci.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene