Začetek nove namiznoteniške sezone

 Začetek nove namiznoteniške sezone

Novo mesto, 26. in 30. september 2017 – S pričetkom novega šolskega leta se je začel tudi med mladimi igralci nov ciklus priljubljenih namiznoteniških MRNTZ turnirjev. Iz novomeškega NTK Krka so tokrat na prvem turnirju nastopili Katja in Matic Vertuš, Janez Jedlovčnik, Tija in Kim Kastelic ter Zara Judež.

Manca Fajmut je letošnje prve nastope ocenila s kratkimi besedami: »Vedela sem, da je Kim Kastelic v dobri formi, dobro smo delali med počitnicami in zato je med igralkami 6. in 7. razreda zanesljivo osvojila prvo mesto. Čestitke! Malce slabše sta v konkurenci 4. in 5. razredov zaigrali Tija Kastelic in Zara Judež. Sama sem zadovoljna z njunim 3. do 4. mestom, igralki pa najbrž malo manj, saj sta videli, da v ničemer ne zaostajata za tekmicami. Jedlovčnik se je uvrstil med osem najboljših. Ugotovil je, da ima še veliko »rezerve«. Tudi Katja in Matic Vertuš lepo napredujeta. Okusila sta napetost tekmovanja in prepričana sem, da bosta po naslednjem turnirju s svojima uvrstitvama bolj zadovoljna.«

Kim Kastelic je konec tedna pod vodstvom trenerja Tilna Novaka dosegla še en lep uspeh. V Ljubljani se je udeležila tradicionalnega "Kjuhovega memoriala" in odlično zastopala barve NTK Krka. Z Majo Belaj (Kidričevo) je v ekipnem tekmovanju osvojila bronasto medaljo. V posameznem delu je v skupini suvereno osvojila prvo mesto (premagala je Rozmanovo in Ivančičevo, v osmini finala pa še Uršičevo). V boju za medaljo ni bila dovolj zbrana in Šegulova jo je tesno premagala (9, 13, 9). Rezultat pove, da bi lahko bilo tudi obratno.

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene