Jorgić prva rezerva za 2. mladinske olimpijske igre

Jorgic Darko_Frantiek_Zlewsk

15-letni Hrastničan, ki letos nosi dres novomeške Krke, je na evropskem kontinentalnem kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na 2. mladinske olimpijske igre, ki bodo avgusta potekale v kitajskem Nanjingu, po seriji lepih zmag na koncu za las zgrešil trenutno najbolj vročo namiznoteniško vozovnico in si zagotovil mesto 1. rezerve. Na izredno močnem turnirju je Jorgić prišel do neposrednega obračuna za mesto v Nanjingu, tam pa je moral z 1:4 priznati premoč Hrvatu Tomislavu Pucarju, ki je na lanskem evropskem mladinskem prvenstvu osvojil srebrno kolajno in ga je na turnirju spremljal hrvaški selektor za mladino, sicer Darkov soigralec, Neven Karković.

Po koncu kvalifikacijskega turnirja, se je v Hodoninu pričel še turnir ITTF Premium Junior Circuit, kjer sta dolenjsko čast poleg Jorgića branila še Tilen Cvetko in Peter Hribar. Jorgić je med posamezniki izgubil v 1. krogu finalnega dela, prav tako pa je na prvi oviri padel tudi v konkurenci dvojic, kjer je moči združil z Belorusom Khaninom. V ekipnem delu tekmovanja pri mladincih je naša mladinska ekipa, kjer sta poleg Jorgića nastopila še Deni Kožul in Patrik Sukič zabeležila dve zmagi, nato pa z 2:3 klonila proti končnim zmagovalcem turnirja Rusiji A. V omenjenem obračunu je Jorgić zabeležil odlično zmago nad Maximom Chaplyginom, ki velja za enega izmed najboljših mladih evropskih obrambnih igralcev in je na lanskoletnem evropskem prvenstvu za mladino, kjer je Jorgić osvojil 3 kolajne, pri posameznikih končal na 2. mestu.

V konkurenci kadetov se v ekipnem delu Cvetku in Hribarju ni uspelo prebiti v finalni del, kar sta revanširala v soboto, ko sta uspešno opravila s kvalifikacijami med posamezniki. Oba sta nato izgubila svoj dvoboj 1/32 finale, bolj uspešna pa sta bila v konkurenci dvojic, kjer sta se uvrstila med najboljših 16, nato pa morala z 1:3 priznati premoč igralcema z Japonske.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene