Padel še Maribor, Krka na vrhu ligaške tabele

Slatinsek

Dolenjski namiznoteniški center v Dragančevju je vse bolj priljubljeno zbirališče ljubiteljev najhitrejšega športa z loparji, saj igralci novomeškega Namiznoteniškega kluba Krka iz tedna v teden skrbijo za nove mejnike.

Tokrat so Uroš Slatinšek, Darko Jorgić in Tilen Novak še tretjič v sezoni premagali 9-kratne državne prvake iz Maribora, za katere so igrali Gregor Zafoštnik, Matic Slodej in Zvonko Plohl, ter se 4 kroge pred koncem rednega dela državnega prvenstva prvič  zavihteli na sam vrh. Izkupiček zmag in porazov 12:2 držijo tudi drugouvrščeni Mariborčani in tretjeuvrščeni branilci naslova iz NTK Kema I, vendar ima proti obema ekipama novomeška Krka pozitiven izkupiček v medsebojnih obračunih.

Junaka današnje zmage sta bila znova Slatinšek in Jorgić. Izkušeni Velenjčan v dresu Novomeščanov je znova zabeležil tri zmage in je po 14 krogih tudi najkoristnejši igralec prvenstva (34 zmag in 2 poraza), mladi Hrastničan, ki se je Dolenjcem priključil lani poleti, pa je prispeval dve zmagi in znova potrdil, da se ekspresno bliža tudi samemu članskemu vrhu na domačih tleh. Zmaga bi lahko bila še bolj prepričljiva, vendar se je Novaku pri lepem vodstvu zalomilo, tako da je rezultatski semafor na koncu kazal 5:2 za domačine. V jesenskem delu prvenstva so bili Dolenjci na gostovanju boljši s 5:4, v finalu Pokalnega tekmovanja pa prav tako s 5:2.

V nadaljevanju rednega dela prvenstva trenutno vodilne Krkaše čakajo še obračuni z NTK Ptuj (8. marec), NTK Letrika (15. marec), NTK Kema II (22. marec) in NTK Olimpija (29. marec). V jesenskem delu so nepričakovano izgubili proti igralcem iz Letrike, tako da bodo sredi marca doma skušali revanširati ta poraz pred končnico prvenstva zaključiti na 1. mestu. Trenutno vse kaže na polfinalni obračun prav z NTK Letrika, ki zaseda 4. mesto, v drugem polfinalnem obračunu pa bomo očitno spremljali derbi med Mariboračni in Pucončani, ki se bodo v rednem delu pomerili še enkrat in sicer 15. marca.

Prihodnji vikend je na sporedu nov vrhunec sezone in sicer bo v Novi vasi potekalo 23. Državno prvenstvo Republike Slovenije za članice in člane posamezno in dvojice. Bo Slatinšek uspel kronati svojo kariero in po dolgih letih čakanja le osvojiti laskavi naslov državnega prvaka?

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene