Proslava ob letošnjih uspehih NTK Krka

IMG 5746

Prireditev v dvorani, v kateri od letos naprej deluje tudi Namiznteniški trening center Slovenije, je povezovala Sabina Gosenca, ki je v uvodnem nagovoru povzela letošnje uspehe dolenjskega kluba. Lanskega julija so Darko Jorgić, Aljaž Šmaljcelj in Tilen Cvetko iz NTK Krka in Erik Paulin iz NTK Arrigoni na Evropskem prvenstvu za mladino v kadetski konkurenci na Moravskem osvojili srebro v ekipnem delu, Darko pa je temu zgodovinskemu uspehu dodal še srebro v konkurenci dvojic in bron pri mešanih dvojicah. Jorgić, Cvetko in Paulin so bili znova aktivni novembra na ITTF Svetovnem kadetskem izivu na Otočcu, kjer se jim je pridružil še Peter Hribar in skupaj s sotekmovalci v ekipnem delu prišel do brona. Jorgić je pri posameznikih prvenstvo končal na 5. mestu in bil tako najboljši ne-Azijec.

Na domačih tleh je članska ekipa v postavi Uroš Slatinšek, Darko Jorgić, Tilen Novak in Neven Karković konec decembra osvojila prvi naslov pokalnih prvakov Republike Slovenije v zgodovini kluba, svojo moč pa kažejo tudi v državnem prvenstvu, kjer nekaj krogov pred koncem rednega dela držijo 1. mesto in se v končnico podajajo v vlogi glavnega favorita. Januarja sta v polnem sijaju zablesteli mladinski in kadetski ekipi, ki sta slavili na Ekipnem državnem prvenstvu Republike Slovenije. Na Muti so bili uspešni Jorgić, Cvetko in brata Peter ter Miha Hribar, dva tedna kasneje na Ravnah na Koroškem pa sta do naslova na kadetskem prvenstvu Cvetku in Hribarju pomagala še brata Jožko in Mitja Omerzel.

Povod za današnje srečanje, katerega se je udeležilo nekaj manj kot 50 ljubiteljev namiznega tenisa, pa je bil uspeh Uroša Slatinška in Darka Jorgića na 23. državnem prvenstvu RS v namiznem tenisu za člane, ki se je odvilo pretekli vikend v Novi vasi. Slatinšek, ki je po besedah mag. Marjana Hribarja zaslužen za preporod kluba, je pri 34 letih le prišel do naslova članskega državnega prvaka in s tem kronal svojo uspešno kariero, v konkurenci dvojic pa je do naslova popeljal še svojega mladega varovanca Jorgića, ki je s 15 leti in 7 meseci postal najmlajši članski državni prvak v zgodovini samostojne Slovenije.

Podžupanja MO Novo mesto Mojca Špec Potočar je na začetku seveda zadostila formalnostim in v imenu mestne občine izrazila navdušenje nad uspehi ambicioznega kluba, kasneje pa potrdila, da je načrt za nadaljnjo izboljšanje infrastrukture že v pripravi, in da bodo na občini skušali poskrbeti, da bo klub lahko še naprej nizal uspehe.

Predsednik NTK Krka Novo mesto Tomaž Kralj se je spomnil vseh uspehov in se zahvalil vsem sponzorjem in vsem delavcem v klubu, ki so v slabih treh letih že uresničili vse želje, ob tem pa dejal, da verjame, da bodo cilji tudi preseženi.

Mag. Marjan Hribar, ki je lansko jesen uspešno zakorakal v svoj drugi mandat predsedovanja Namiznoteniški zvezi Slovenije, je izpostavil, da je NTK Krka Novo mesto trenutno najuspešnješi klub v Sloveniji, ter da energija, ki jo premorejo fantje, lahko Dolenjce pripelje tudi do mednarodnih uspehov. Z veseljem je navzoče obvestil tudi, da je pretekli petek na slavnostni večerji ob prihodu Izvršnega odbora Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF) v Ljubljano, predsedniku ITTF-a Adhamu Sharari nanznanil kandidaturo Namiznoteniške zveze Slovenije za organizacijo Svetovnega mladinskega prvenstva 2016 v Hali Tivoli, ko se bo znova združila ekipa, ki je lani blestela na Evropskem prvenstvu za mladino na čelu s tremi igralci NTK Krka.

Druženje se je v sproščenem in pozitivnem duhu končalo ob pici in torti, ki jo je Uroš Slatinšek prejel za svoje uspehe na državnem prvenstvu. Ob vseh uspehih dolenjskih igralcev gre izpostaviti, da so do njih prišli z jasno zastavljeno vizijo in trdim delom ter s svojim pristopom dokazujejo, da fraza 'zdrav duh v zdravem telesu' še živi tudi v slovenskem namiznoteniškem prostoru.

Foto-galerija proslave ...

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene