Darko Jorgić v Lignanu do lepega mednarodnega uspeha

Jorgic-Darko

Jorgić je sicer odlično igral že med posamezniki, kjer se je prebil vse do četrtfinala, nato pa v boju za mesta na odru za zmagovalce moral z rezultatom 0:4 priznati premoč Rusu Konstantinu Chernovu, ki je kasneje tudi osvojil turnir in v žep pospravil 1.000 ameriških dolarjev. Poraz pri posameznikih je Jorgić skupaj z Denijem Kožulom, Patrikom Sukičom in Erikom Paulinom kaj hitro pozabil, saj so varovanci selektorja Jožeta Urha v ekipnem delu prikazali fantastične igre in se po zmagah nad Francijo, Italijo B, Slovaško in Rusijo prebili celo v finale. Odločilno tekmo proti Rusiji je odigral prav Jorgić, ki je pri rezultatu 2:2 revanširal poraz proti Chernovu izpred dveh dni in svoji ekipi priigral finalno vozovnico proti Romuniji.

Finale se je na začetku odvijalo po željah naših, saj sta Kožul in Sukič dobila svoji tekmi in naši ekipi priigral vodstvo z 2:1, žal pa se je nato ustavilo. Pri Romunih sta blestela 13-letna super-talenta Cristian Pletea in Rares Sipos, ki sta v 4. in 5. tekmi ugnala Kožula in Jorgića ter tako našim fantom preprečila mesto na samem vrhu. Za tolažbo so mladinci prejeli 300 ameriških dolarjev.

V Lignanu di Sabbiadoru sta nastopila tudi Tilen Cvetko in Peter Hribar, ki sta v ekipnem delu po porazu z Rusijo zasedla končno 9. - 16. mesto, pri posameznikih se je Cvetko uvrstil med 32 najboljših, Hribar pa med 64 najboljših, v konkurenci dvojic pa sta naša trenutno najboljša kadeta prišla v osmino finala, tam pa naletela na Pleteo in Siposa in tekmovanje zaključila na končnem 9. - 16. mestu.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene