Peter Hribar na domačih tleh do dvojnega naslova državnega prvaka

IMG 7230

Na 23. DP RS v namiznem tenisu za kadete, ki je v soboto in nedeljo, 12. in 13. aprila potekalo v ŠRC Otočec, je 14-letni Peter Hribar finalni dan tekmovanja prikazal izvrstno igro. V posamični konkurenci se je po zmagah nad Žigo Kristijanom Žigonom s 3:0, Rokom Hribarjem s 4:1 in Aljažem Frelihom s 4:0 prebil v finale, nato pa pred tekmo za posamično zlato, v finalu dvojic združil moči še s Tilnom Cvetkom in s 3:0 odpravil dvojico iz Mengša Nejc Erjavec – Aljaž Frelih.

V posamičnem finalu smo vsi pričakovali klubski obračun med Hribarjem in Cvetkom, vendar je Korošec v dresu novomeške Krke izpadel že v četrtfinalu. Za eno izmed največjih senzacij v zgodovini državnih prvenstev na sploh je poskrbel obrambni igralec Jaka Strohsack iz Rakeka. V zgornji polovici žreba je tako preboj v finale uspel Prekmurcu Luki Norčiču, ki pa v finalu Hribarju ni bil dorasel tekmec. Peter pred domačimi gledalci ni izpustil velike priložnosti, z rezultatom 4:0 odpravil Norčiča in tako prišel do svojega prvega posamičnega naslova državnega prvaka. Hribar je na celotnem turnirju med posamezniki in v konkurenci kadetskih dvojic izgubil le 1 sam niz!

Za popoln izkupiček Dolenjcev je v konkurenci mešanih dvojic poskrbel Tilen Cvetko, ki je skupaj v paru z Niko Naglič iz Mute prišel do svojega drugega naslova na turnirju. Hribar je med mešanimi pari skupaj z Aleksandro Vovk iz Logatca osvojil 3. – 4. mesto.

Omeniti velja tudi odlično predstavo mladega Mitje Omerzela, ki se je najprej uspel prebiti skozi kvalifikacijsko sito, nato pa je v finalnem delu s 3:0 premagala Sama Mandiča, v 1/16 finala pa bil na pragu prvovrstne senzacije, ko je proti 8. nosilcu Marselu Šeguli že vodil z 2:0 in 7:2, toda Ptujčan je tekmo uspel obrniti v svojo korist.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene