Krkaši na domačih tleh izsilili odločilno tretjo tekmo finala SNTL

Finale 2

Potek dvoboja je zaznamovala že prva tekma med Nevenom Karkovićem, ki je zamenjal Tilna Novaka, ter Mitjo Horvatom. Horvat je v Puconcih za domačo ekipo ob zmagi s 5:4 prispeval dve točki, danes pa je do svoje prepoznavne igre prišel le v prvem nizu tekme proti Karkoviću, ki ga je dobil z 11:8, nato pa je Hrvat v dresu Dolenjcev zagospodaril predvsem s svojim backhand servisom, katerega Prekmurec preprosto ni znal dovolj kvalitetno vrniti.

Uroš Slatinšek še naprej ostaja v fantastični formi in je proti Dominiku Škrabanu s 3:0 vknjižil še svojo 52. zmago v letošnji sezoni 1. SNTL za moške. Škraban, ki je z zmago proti Darku Jorgiću odločil prvo finalno tekmo, je proti Slatinšku v drugem nizu pri rezultatu z 10:8 dvakrat razpolagal s svojim servisom, vendar mu ni uspelo ujeti priključka.

V tretji tekmi smo spremljali pravo dramo na obračunu med Jorgićem in Bojanom Ropošo. Bolje je začel 15-letni Hrastničan, ki je povedel z 1:0, nato pa se je Ropoša razigral in prikazal eno izmed najboljših iger v letošnji sezoni. Do rezultata 2:1 in 7:3 je šlo članskemu državnemu prvaku iz leta 2011 vse kot po maslu, nato pa smo bili znova priča Jorgićevemu preobratu, ki je tako tudi na najtežji domači preizkušnji dokazal iz kakšnega testa je. V 4. nizu je najprej ujel priključek in celo povedel z 9:8, nato pa je pri rezultatu 9:10 in 10:11 rešil dve zaključni žogici Ropoše za zmago. Moment se je v odločilnem nizu prevesil povsem na stran Jorgića, ki je z rezultatom 11:7 praktično zapečatil zmago svoje ekipe.

Pred kravato je Pucončane rešil Bojan Ropoša, ki je v peti tekmi s 3:1 premagal Karkovića. Odločil je 3. niz, kjer sta si igralca izmenjavala žogice za niz, na koncu pa je bil s 14:12 boljši 'Roplek'. Končnih 5:1 je postavil Jorgić, ki je v ponovitvi odločilne 9. tekme iz Puconcev, z rezultatom 3:1 premagal Škrabana. Na začetku 3. niza je za nekaj vroče krvi pri gostih poskrbel sodnik, ki je Škrabana opozoril na napačen izmet žoge pri serviranju. 24-letnik je v tem nizu nato zgrešil dva servisa, Jorgić pa je darilo sprejel z odprtimi rokami.

O naslovu letošnjega državnega prvaka bo torej odločala odločilna tretja tekma, ki bo na sporedu v soboto, 31. maja ob 17h, v Novem mestu. Ekipi sta se letos v SNTL pomerili štirikrat, stanje v zmagah pa je izenačeno na 2:2. Vedno je slavila domača ekipa. Bo to ključni faktor tudi čez 3 dni?

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene