NTK Krka prvič v zgodovini kluba do naslova državnih prvakov

Krka

Odločilna 3. tekma finala 1. SNTL za moške med domačim NTK Krka Novo mesto in branilci naslova iz NTK Kema Puconci je postregla s taktično spremembo v postavi gostujočega stratega Štefana Kovača, ki je namesto Dominika Škrabana tokrat v ogenj poslal 18-letnega Patrika Sukiča.

Že prva tekma na obračunu med Darkom Jorgićem in Bojanom Ropošo je bila ena izmed tistih, ki bi lahko v nadaljevanju pomenila razliko med zmagovalci in poraženci. Mladinski državni prvak, ki je letos Dolenjcem pomagal že pri osvojitvi naslova pokalnih prvakov, je tudi tokrat ostal trden in z rezultatom 3:1 še četrtič zapored premagal članskega državnega prvaka iz leta 2011.

V drugi tekmi je Sukič proti Urošu Slatinšku zaigral odlično in potrdil, da njegova zmaga na 234. igralcem sveta Indijcem Senilom Shettyjem v Zagrebu pretekli teden ni bila slučaj. Proti najboljšemu igralcu lige, Slatinšek je naslov osvojil že drugič zapored, je povedel z 2:1 v nizih, nato pa po seriji fantastičnih izmenjav le priznal premoč 16 let starejšemu nasprotniku.

V sredo, ko so Krkaši pred domačimi gledalci izid v v finalni seriji izenačili na 1:1, je Neven Karković ugnal Mitjo Horvata, tokratni obračun med izkušenima igralcema pa je s 3:2 pripadel Prekmurcu, ki je svoji ekipi vlil nekaj upanja.

Na 3:1 je nekoliko kasneje povišal Slatinšek, ki je Ropošo ugnal brez izgubljenega niza, v naslednji tekmi pa je lahko 60 prisotnih navijačev v Drgančevju pospremilo vrhunsko tekmo med Jorgićem in Horvatom, ki bi jo lahko označili za predajo štafetne palice med dvema različnima generacijama. Jorgić je s pomočjo nekaj sreče dobil prvi niz z rezultatom 12:10, nato pa je vajeti v svoje roke vzel Horvat, ki je do rezultata 2:1 in 9:6 povsem nadziral dogajanje za zeleno mizo. Znova je bila boginja Fortuna na strani 15-letnega Hrastničana, ki je s pomočjo nekaj udarcev z robom loparja ubranil dve zaključni žogici, nato pa v petem nizu hitro pobegnil in Krki priigral neulovljivo prednost s 4:1.

V zadnji ligaški tekmi letošnje sezone smo spremljali nov triler, glavna akterja pa Sukič pri gostih in maskota novomeškega kluba Karković. Patrik je tudi v tem obračunu prikazal, da je na koncu sezone ujel pravo formo in odigral vrhunsko tekmo, vseeno pa ni uspel izkoristiti zaključne žogice pri rezultatu 2:1 in 11:10, ko je Neven s forehandom najprej zadel vrh mreže, nato pa še rob mize. Odločilni peti niz je bil znova tesen, za Karkovića pa je bila srečna tretja zaključna žogica, ko je Krki z rezultatom 14:12 priigral odločilno 5 točko, krstni naslov državnih prvakov pa proslavil s trganjem novomeškega dresa.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene