Krkaši začeli, kjer so lani končali – finale tokrat dobil Jorgić

20140906 170457

Lanska sezona se je za NTK Krka Novo mesto zaključila sanjsko, saj so Dolenjci v finalu končnice državnega ekipnega prvenstva proti Pucončanom na domačem terenu prišli do prvega naslova v zgodovini kluba. Letošnja struktura igralcev ostaja enaka, prav tako pa ostajajo enaki cilji.

Za prvo 'kljukico' v sezoni sta poskrbela Darko Jorgić in Uroš Slatinšek, ki sta na Koroškem rutinsko opravila s konkurenco in se prebila v finale odprtega turnrija. Dramatična tekma je na koncu odšla na račun 16-letnika, ki prihaja iz Hrastnika. Po šestih tesnih nizih je bilo 4:2 (9, -9, 10, 4, -10, 9).

Izredno sta se izkazala tudi Tilen Cvetko in Aljaž Šmaljcelj. Korošec v dresu Novomeščanov se je uvrstil med 16 najboljših z zmagava nad Janezom Petrovčičem in Danilom Piljakom v predtekmovalni skupini, nato pa je v osmini finala po dveh zapravljenih žogicah za zmago s 4:3 na 12 izgubil proti Dominiku Škrabanu, medtem ko je Šmaljcelj prišel do najlepšega uspeha kariere v članski konkurenci z uvrstitvijo v finalni del, kjer je najprej s 4:0 presenetil Tomaža Pelcarja, nato pa po štirih tesnih nizih moral priznati premoč 2. nosilcu turnirja Gregorju Zafoštniku.

Na turnirju je nastopil tudi Tilen Novak, ki se je preko kvalifikacij prebil v finalni del, tam pa v 1. krogu moral priznati premoč Darijanu Vizjaku z 2:4 ter na koncu osvojil 17. – 24. mesto.

 

Slatinšek še naprej ostaja trdno zasidran na 1. mestu jakostne lestvice, medtem ko je Jorgić s svojo prvo republiško zmago na turnirjih v konkurenci članov s 13. mesta skočil na 8.

Aktualne članske državne prvake boste lahko v dvorani Dolenjskega namiznoteniškega centra v Drgančevju prvič videli prihodnjo soboto, 13. septembra, ko bodo v 1. krogu 1. SNTL gostili ljubljanski NTK Ilirija.

 

Rezultati 1. OT člani

 

Člani
Članice
Lestvica člani
Lestvica članice

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene