Obrambo ligaškega naslova začeli z zmago nad Ilirijo

Slatinsek

Kot je to že v stalni navadi, Uroš Slatinšek ni dopustil nikakršnega prostora za napako in je že v 1. krogu zabeležil dve suvereni zmagi, saj je s 3:0 premagal Mirzo Tvrtkovića in Tomaža Roudija. Darko Jorgić je prav tako vknjižil dve zmagi z uspehom nad Tomom Šfiligojem s 3:0 in Tvrtkovićem s 3:1, Tilen Novak pa je po začetnem porazu s Tomažem Roudijem z 0:3, nato s 3:1 odpravil Šfiligoja.

Na uvodu v novo prvenstveno sezono so zmage med elito vknjižili še NTK Kema I, ŽNTK Zavarovalnica Maribor, NTK Letrika in debitanti iz NTK Šternmatik Cirkovce. Krkaši po 1. krogu zasedajo 3. mesto na ligaški tabeli, v 2. krogu pa se bodo prihodnjo soboto znova na domačem terenu pomerili z NTK Arrigoni Izola.

Druga ekipa za začetek polovično uspešna

V lanski sezoni je podmladek Novomeščanov v 2. SNTL predvsem v drugem delu prvenstva nanizal nekaj lepih zmag in na koncu osvojil 6. mesto. Letos so Aljaž Šmaljcelj, Peter Hribar in Tilen Cvetko leto starejši in bolj izkušeni, na pomoč pa bo novemu rodu talentov občasno priskočil tudi predsednik NTZS Marjan Hribar.

Aljaž, Peter, Tilen in Marjan so danes gostovali na Notranjskem in iztržili eno zmago ter en poraz. V dopoldanskem srečanju so s 5:4 premagali PPK Rakek, popoldne pa po novi hudi borbi s 4:5 klonili proti NTK Logatec.

Izkazala sta se Tilen in Peter. Korošec v dresu Krkašev je zabeležil 5 zmag in 1 poraz, aktualni kadetski državni prvak pa je ob enem porazu prispeval 4 zmage. Alajž s petimi in Marjan z dvema porazoma nista imela svojega dne. Pri Logatčanih je bil ključni faktor mladinski reprezentant Slovenije Deni Kožul, ki sicer tudi živi in trenira v Namiznoteniškem trening centru Slovenije v Drgančevju.

2. krog 2. SNTL za moške bo na sporedu v soboto, 4. oktobra, ko bodo Krkaši znova gostovali, tokrat pri Kočevskem NTK Melamin.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene