Novi uspehi novomeških namiznotenisačev

IMG 1314

V Lizboni so domačini v finalu evropskega ekipnega prvenstva s 3:1 premagali Nemce, prekinili njihovo 6-letno vladavino ter na noge spravili 2000-glavo množico v MEO Areni. Pri ženskah so naslov osvojile Nemke, ki so v finalu s 3:0 odpravile Avstrijo.

Slovenski reprezentanci sta se odrezali v skladu s pričakovanji. Moški, kjer je nastopal tudi Uroš Slatinšek in na prvenstvu dobil dve priložnosti ter obe tekmi proti Švici tudi zmagal, so končali na 21. mestu, ženske pa so bile 22.

Pretekli vikend je v športni dvorani Kodeljevo potekal 24. Kajuhov turnir, ki se je vrnil po 17 letih premora. Nekoč so na turnirju nastopali igralci, ki so na začetku tisočletja posegli tudi po svetovnih in evropskih naslovih, v najplodnejših letih je število prijavljenih preseglo 1000, tokrat pa je v soboto in nedeljo nastopilo 190 igralcev.

Prisotne je prvi dan tekmovanja na podelitvi pozdravil župan Ljubljane Zoran Janković, v nedeljo pa je v kategoriji veteranov nad 60 let slavil najuspešnejši slovenski namiznotenisač v zgodovini Edvard Vecko. Brez novomeških uspehov kakopak tudi tokrat ni šlo. Za zmago v konkurenci mladinci ekipo sta poskrbela Aljaž Šmaljcelj in Peter Hribar, ki sta se v zadnji tekmi prvenstva pomerila tudi v finalu posameznikov. S 3:1 je bil boljši Peter.

V soboto, 4. oktobra, je bil na sporedu 3. krog 1. SNTL za moške. Uroš Slatinšek in Darko Jorgić sta Novomeščanov na gostovanju pri NTS Mengeš priigrala zmago s 5:2. Pri domačih sta Klemen Jazbič in David Orešnik premagala Tilna Novaka. Po treh krogih aktualni državni prvaki še naprej ohranjajo 100% izkupiček.

V 2. SNTL za moške so Peter Hribar, Aljaž Šmaljcelj in Tilen Cvetko gostovali pri NTK Melamin iz Kočevja in brez težav vknjižili drugo zmago v sezoni, bilo je 5:0. Trenutno mladeniči, katerim občasno pomaga tudi Marjan Hribar, zasedajo 6. mesto na lestvici.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene