Krkaši v Carigradu do 'Sredozemskega' brona!

Pokal oboji

V prestolnici Turčije so imeli v konkurenci 22 ekip iz 13 držav svojo vlogo v boju za odličja tudi naši predstavniki. Oba aktualna članska ekipna državna prvaka sta po turbolentnem zadnjem dnevu osvojila bron.

Uroš Slatinšek, Darko Jorgić in Tilen Novak v dopoldanskem polfinalu proti STK Dr. Časl niso imeli možnosti in so izgubili z 0:3, v tekmi za 3. mesto pa sta se izkazala Uroš Slatinšek z dvema zmagama in Tilen Novak s ključno točko na 3. poziciji. Francozi iz Sporting Union so padli z 2:3.

 

Slatinšek je uspel premagati kitajskega Argentinca Liu Songa z rezultatom 3:2. Song je leta 2012 na Olimpijskih igrah v Londonu v 1. krogu do sedmega niza raztegnil Bojana Tokića.

Korošice v postavi Asya Kasabova, Manca Fajmut ter dvojčici Zala in Nika Veronik so bile blizu finala, a v odločilni tekmi proti STK Dr. Časl Kasabovi žal ni uspelo napraviti odločilnega koraka, bilo je 2:3. Za lepo slovo od tekmovanja so nato Fužinarke v tekmi za bronasto kolajno premagale domačo ekipo Cukurova Universitesi.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene