Tri stopničke Krkašev na 1. TOP-8 za člane

1. TOP-8_clani

36-letni Mitja Horvat, ki je pred letošnjo sezono po dolgih letih zapustil NTK Kema Puconci in prestopil v Avstrijo, še naprej ohranja visok nivo igre in je po lanski zmagi na 2. TOP-8 v Puconcih, včeraj osvojil še 1. TOP-8 v sezoni 14/15. Pohod na vrh je Prekmurec napovedal že v prvi tekmi, ko je s 3:2 (-8, 5, -4, 9, 2) premagal Darka Jorgića (NTK Krka), ki je na koncu z identičnim izkupičkom zmagi in porazov kot Horvat (6:1) osvojil 2. mesto.

Edini poraz Horvatu je prizadejal Matic Slodej (ŽNTK Maribor), ki je bil od končnega zmagovalca boljši s 3:2 (7, -4, -4, 6, 11) in je tekmovanje končal na 3. mestu, bil pa je na robu zmage, potem ko je tekmo proti Jorgiću izgubil po maratonski tekmi z 2:3 (-11, 3, -8, 5, -19).

Za zmagovalnim odrom so po vrsti končali Bojan Ropoša (NTK Kema), Ludvik Peršolja (NTK Letrika), Deni Kožul (NTK Logatec), Gregor Zafoštnik (ŽNTK Maribor) in Tomaž Roudi (NTK Ilirija). Aktualni članski državni prvak Uroš Slatinšek (NTK Krka) je nastop zaradi obolenja odpovedal.

 

Pri ženskah je bila na domačih tleh neizprosna Manca Fajmut (NTK Fužinar Interdiskont), ki je na poti do popolnega izkupička sedmih zmag brez poraza oddala zgolj dva niza, družbo na zmagovalnem odru sta ji delali Ivana Zera in Kristina Rahotin (obe NTK Vesna).

V dresu NTK Krka sta nastopila še Tilen Novak in Tilen Cvetko ter se izjemno lepo izkazala. Novak je v 2. kvalitetni skupini izgubil le dve tekmi in zasedel 2. mesto, Cvetko pa je v 3. kvalitetni skupini prav tako s 5 zmagami in 2 porazoma na koncu osvojil 1. mesto.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene