Na Krompirjeve počitnice z dobro popotnico

20141026 165337

Igralci NTK Krka Novo mesto so se tako na letošnje oktobrske počitnice podali na najboljši možen način. V soboto, 25. oktobra, je ekipa NTK Krka I v 5. krogu 1. SNTL gostovala na Štajerskem pri letošnjih debitantih med elito, ekipi NTK Cirkovce Šternmatik.

Uroš Slatinšek, Darko Jorgić in Tilen Novak so znova potrdili, da tudi letos ob pomoči Nevena Karkovića veljajo za glavne favorite za ubranitev naslova, ki so ga lani v Novo mesto pripeljali po zmagi v finalni seriji nad NTK Kema Puconci z 2:1. Cirkovci so padli gladko s 5:0, pri čemer sta Uroš in Darko prispevala 2 točki, Tilen pa 1.

Uroš in Darko po 5 krogih kraljujeta tudi na vrhu liste najučinkovitejših igralcev. Slatinšek je prvi z izkupičkom 11:0, Jorgić pa mu je tik za petami z 10 zmagami brez poraza. Statistika Slatinška, ki je nagrado za najboljšega igralca 1. SNTL prejel že v preteklih dveh sezonah, je še toliko bolj strahovita, če si pogledamo njegovo razmerje nizov – 33:0, kar pomeni, da v letošnji sezoni še ne obstaja junak, ki bi članskemu državnemu prvaku Slovenije v ligaškem tekmovanju odvzel niz!

Jorgić je svojo dominanco med slovenskimi mladinci potrdil dan kasneje, 26. oktobra, z zmago na 2. odprtem turnirju RS za mladince/-ke v Izoli. Na poti do naslova je moral pošteno garati, saj sta ga Erik Paulin (NTK Arrigoni) in Deni Kožul (NTK Logatec) v polfinalu oz. finalu raztegnila do samega konca. Na zmagovalnem odru je stal še Tom Šfiligoj (NTK Ilrija), ki je v četrtfinalu s 3:0 premagal Petra Hribarja. 5. – 8. mesto je osvojil tudi Tilen Cvetko, za katerega je bil usoden Kožul, medtem ko sta Aljaž Šmaljcelj in Kristian Hren tekmovanje končala na 9. – 16. mestu.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene