Tilen Cvetko, Aljaž Šmaljcelj in Mitja Omerzel do kolajne na 10. memorijalu Mirka Abramovića

Varazdin

V Varaždinu je v treh dneh nastopilo 550 mladih namiznotenisačev iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Črne Gore, med njimi tudi štirje igralci NTK Krka Novo mesto: Tilen Cvetko, Aljaž Šmaljcelj ter Jožko in Mitja Omerzel.

Petkov spored je bil rezerviran za obračune v ekipnem tekmovanju. Tilen in Aljaž sta v konkurenci mladincev suvereno opravila s tekmeci in se prebila v večerni polfinale, kjer sta po hudi borbi s 3:2 ugnala ekipo STK Dugo Selo. V finalu sta bila igralca iz GSTK Zagreb močnejša z rezultatom 1:3. Do kolajne v ekipnem delu tekmovanja je prišel tudi Mitja Omerzel, ki je združil moči z vrstnikom Timom Morijem (NTK Muta) in pri mlajših kadetih osvojil bron.

V konkurenci posameznikov sta brata Omerzel nastopila pri kadetih – Jožko je izpadel v 1/32 finala, Mitja pa v 1/16 finala, Tilen in Aljaž pa sta se merila med mladinci. Do četrtfinala sta zmogla brez težav, nato pa so se pričele prve težave. Aljaž je svojo tekmo proti Martinu Petroviću izgubil z 2:3 (-8, 7, 2, -8, -7), Tilen pa je po izenačeni borbi le uspel streti odpor 1. nosilca turnrija Matije Hrelca (Zagreb) s 3:2 (8, 9, -8, -8, 8). Korošec v dresu novomeške Krke je v polfinalu revanširal Aljažev poraz in s 3:1 (6, 9, -7, 6) premagal Petrovića, v finalu pa sta ga le dve točki ločili od zlata, Josip Arbanas (Zagreb) je na koncu slavil z rezultatom 3:2 (7, -7, -7, 4, 9).

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene