Krka I jesenski prvak, Slatinšek po 60. zaporednih zmagah znova poražen

2014-11-27-NTK-Krka-301

V ponovitvi lanskega finala končnice smo danes v Puconcih spremljali prvi spopad med NTK Kema I in NTK Krka I v letošnji sezoni. Obe ekipi sta v uvodnih osmih krogih zabeležili prav toliko zmag in se danes v glavi Slovenije neposredno udarili za prezimitev na vrhu. Če je Prekmurce po koncu lanske sezone zapustil njihov najboljši igralec Mitja Horvat, je danes pri Novomeščanih manjkal Neven Karković, ki je s hrvaško mladinsko reprezentanco že odpotoval v Šanghaj, kjer se bo jutri z ekipnimi boji prišelo svetovno mladinsko prvenstvo, kamor se v ponedeljek odpravlja tudi Darko Jorgić, ki bo igral v konkurenci posameznikov in v mešanih dvojicah.

Današnji obračun sta odprla prav Jorgić in Dominik Škraban. 24-letni igralec Keme je lani v 1. tekmi finala na domačih tleh v odločilni 9. tekmi ugnal Jorgića in domačinom priigral vodstvo v seriji z 1:0, danes pa je naletel na razpoloženega 16-letnega Hrastničana, ki je tekmo preobratov dobil z rezultatom 3:2. Sledila je zmaga Bojana Ropoše nad Tilnom Novakom s 3:0, nato pa šok v obliki prvega poraza Uroša Slatinška v SNTL po neverjetnih 60 zaporednih zmagah. Za to je bil zaslužen Patrik Sukič, ki je v poteku tekme zbral 3 točke manj, a slavil po trilerju s 3:2 (-4, 9, 9, -11, 11).

Poraz Slatinška za Dolenjce ni bil usoden in do konca tekme so branilci naslova z delnim izzidom 4:1 obračun pripeljali v svojo korist s 5:3. Sukič je bil boljši še od Novaka, medtem ko je Slatinšek odpravil Škrabana in Ropošo, Jorgić pa je trojček zmag ovekovečil z zmagama nad Ropošo s 3:1 in skalpom Sukiča s 3:0 (4, 3, 7).

Slatinšek je bil po tekmi zadovoljen s končnim rezultatom: »Proti Sukiču sem si nekoliko nategnil triceps na desni roki, tako da do konca obračuna nisem uspel igrati svoje igre, temveč sem se reševal samo s pasivno igro. Patrik je igral odlično in me zasluženo premagal, seveda pa si čestitke za današnje predstave zasluži Darko, ki je odigral fenomenalno. Tudi proti Ropoši in Škrabanu sem odigral pasivno, a uspel izvleči zmagi, kar me zelo veseli. Sedaj imam na voljo dva tedna, da se pripravim na finale Pokala.«

Druga ekipa na pol poti do elite

Zgodbo o uspehu letos piše tudi druga ekipa NTK Krka, ki nastopa v 2. SNTL za moške. Mladi Peter Hribar, Tilen Cvetko in Aljaž Šmaljcelj so v 1. krogu zabeležili poraz proti NTK Logatec, nato pa po seriji 7 zaporednih zmag jesenski del prvenstva zaključili na 1. mestu.

Danes so bili Peter, Tilen in Aljaž neusmiljeni do NTK Ptuj, ki je padel s 5:0 in NTK Sobota, kjer se je končalo z rezultatom 5:1. Odlične predstave mladeničev so tako upravičeno na noge spravile vodstvo kluba, ki bo v spomladanskem delu prvenstva računalo na mlade fante, ki se utegnejo z dobrimi predstavami prihodnje leto celo pridružiti starejšim klubskim kolegom med elito.

Sedaj sta v ekipnem smislu na sporedu 2 tedna premora, nato pa 13. decembra sledi prvi vrhunec sezone za Novomeščane, ki bodo na finalnem turnirju četverice Pokalnega tekmovanja RS branili lanski naslov.

Foto: Tomaž Kos Photography

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene