Darko Jorgić v Šanghaj odhaja z lepo popotnico


DarkoSP

Turnir, kjer je prostora le za 24 najboljših igralcev v Sloveniji, ki so razdeljeni v 3 kakovostne skupine, je po besedah trenerjev najboljši pokazatelj realnega stanja moči. Če gre soditi po tem, je lahko trenerski štab NTK Krka Novo mesto več kot zadovoljen. V 1. kakovostni skupini so danes nastopili kar štirje igralci Krke: Darko Jorgić, Tilen Cvetko, Peter Hribar in Aljaž Šmaljcelj, medtem ko je Kristian Hren nastopal v 2. kakovostni skupini.

Jorgić je še enkrat več potrdil svojo premoč in na turnirju v sedmih tekmah izgubil vsega 2 niza. Enega mu je vzel njegov soigralec Hribar, ki je še najbolj načel oklep Hrastničana, bilo je 3:1 (8, -9, 9, 9), enega pa Deni Kožul (NTK Logatec), ki je na koncu zasedel 2. mesto in za sabo zadržal Toma Šfiligoj (NTK Ilirija), ki je osvojil bron.

Tilen Cvetko je turnir zaključil tik za zmagovalnim odrom na 4. mestu, sledil je Hribar, Aljaž Šmaljcelj pa je po krogu zasedel 8. mesto. Erik Paulin (NTK Arrigoni), ki je pred dvema letoma na evropskem kadetskem prvenstvu skupaj z Jorgićem Sloveniji priigral zgodovinsko srebro v ekipnem tekmovanju in trenutno zaseda 4. mesto na mladinski jakostni lestvici RS, je turnir končal na 7. mestu, kar že predstavlja 'kiks', na katerega bo pozoren tudi selektor za mladino Jože Urh, ki bo julija prihodnje leto našo izbrano vrsto vodil na evropskem prvenstvu v Bratislavi. Predvsem Tilen in Peter z dobrimi predstavami oddajata kandidaturo za mesto v reprezentanci, ki bo z Jorgićem na čelu na Slovaškem v ožjem krogu favoritov za kolajno.

Kristian Hren se je šele pred nekaj dnevi po daljši odsotnosti zaradi pljučnice vrnil v prostore Dolenjskega namiznoteniškega centra, danes pa ob pomanjkanju treninga in moči kaj več kot poštene borbe ni bil sposoben prikazati. Na koncu je bilo to dovolj za 8. mesto v 2. kvalitetni skupini in selitev rang nižje na 2. TOP-8 RS, ki bo 10. maja 2015 potekal na Muti.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene