Darko Jorgić v finalem delu MSP-ja v Šanghaju

Darko Jorgic_ITTF

Nastop na Kitajskem je Jorgiću omogočila odpoved angolske ekipe v zadnjem hipu in hitra akcija Namiznoteniške zveze Slovenije je 16-letnega Hrastničanu in njegovea trenerja Jožeta Urha praktično preko noči iz Namiznoteniškega trening centra Slovenije v Novem mestu privedla do Meke namiznega tenisa, kjer so domači fantje in dekleta premočno slavili v ekipnem delu tekmovanja.

V svoji kvalifikacijskih skupini je Jorgić najprej s 4:0 (4, 2, 8, 8) ugnal Michela Lignandzija iz Konga, nato pa se s svojim fantastičnim backhandom znesel nad Nemcem Qiu Dangom in ga proti pričakovanjem povsem nadigral s 4:1 (5, 5, -8, 4, 7). Formalnost v predtekmovanju je naš igralec opravil v tretji tekmi, ko je s 4:1 (6, -8, 6, 5, 9) premagal še Američana Aashaya Patela. Jutri ob 12:00 po lokalnem času se bo Jorgić v 1/32 finala pomeril s Kazahstancem Kirillom Gerassimenkom, ki sicer trenira v Akademiji Wernerja Schlagerja in je letos poleti nastopal tudi na 2. Mladinskih olimpijskih igrah v Nandžingu.

Selektor Urh je bil z nastopom svojega varovanca upravičeno zadovoljen: "Darko je vse od začetka zaigral zelo dobro, pa čeprav ni igral ekipnega turnirja, kjer so se nekateri igralci že dobro uigrali. Proti Dangu je odigral mirno in rutinirano ter najboljše v najbolj pomembnih trenutkih."

Igralec novomeške Krke je zaigral tudi v konkurenci mešanih dvojic kjer je združil moči z Belgijko Emile Loyen in uspešno prestal kvalifikacijsko tekmo proti navezi Erik Raiter/Alexia Nakashima (KAZ/BRA), bilo je 3:0 (2, 4, 9). V 1. krogu finalnega dela sta Jorgić in Loyenova naletela na previsoko oviro v obliki domačinov Liang Jingkuna in Chen Ke, ki sta slovensko-belgijsko navezo ugnala z 0:3 (-8, -7, -8).

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene