Kazahstanec Gerassimenko končal nastope Jorgiča na MSP

Darko Jorgic_WCC

Kazahstanec, ki živi in trenira v bližini Dunaja na Akademiji Wernerja Schlagerja, je po izgubljenem prvem nizu našel odgovor na igro 16-letnega Hrastničana in se na koncu rezultatom 4:1 (-8, 6, 5, 9, 9) urstil med najboljših 32 mladincev sveta.

»Zadovoljen sem z izkušnjo in svojo igro. Danes mi je zmanjkalo zbranosti v ključnih trenutkih, žal sem ob koncu nizov nasprotniku podarjal preveč lepih žog,« je bil po tekmi sladko-kislo razpoložen Jorgić, ki je po dopoldanskem porazu odšel na ogled enega izmed najbolj bogati mest na svetu.

Selektorja Jožeta Urha je po koncu tekme nekoliko bodel le razplet v 4. in 5.nizu: »Gerassimenko je zelo kvaliteten igralec in je bil danes v enakovredni tekmi nekoliko boljši. V zadnjih dveh nizih je Darko pri rezultatu 9:9 obakrat zgrešil 'svoji' žogi, ki jih po navadi zadane. Tekma bi se lahko v tem primeru obrnila na drugo stran, tako pa je sedaj tekmovanja za nas konec.«

Ne glede na poraz, ostaja zaključna ocena selektorja pozitivna, predvsem pa je Jorgić na Kitajskem nabral neprecenljive izkušnje, ki mu bodo prišle še kako prav v nadaljevanju njegove mladinske kariere.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene