Po presenetljivem polfinalnem porazu Krkaši do 3. mesta v Pokalu RS

2014-11-27-NTK-Krka-187

Brez dvoma najmočnejša ekipa na slovenskih tleh je danes v polfinalu naletela na razpoložene igralce NTK Ilirija. Branilci naslova so povedli z 2:0, potem ko je v tekmi mladinskih reprezentantov Darko Jorgić3:2 na 8 premagal Toma ŠfiligojaUroš Slatinšek pa je bil s 3:0 boljši od Mirze Tvrtkovića. Niz štirih zaporednih zmag Ljubljančanov je začel Tomaž Roudi, ki je s 3:0 odpravila Tilna Novaka, nato pa v drugem krogu s 3:1 še Jorgića. Šfiligoj je nato prvič v karieri premagal Slatinška, za to pa je moral garati dolgih pet nizov, zadnjega je dobil z 12:10. Tvrtković je s 3:0 premagal Novaka, katerega je nato zamenjal Neven Karković, ki pa po zmagi Slatinška nad Roudijem s 3:2 v 8. tekmi ni uspel premagati Šfiligoja, ki je slavil po tesnih štirih nizih in z rezultatom 5:3 Ilirijo popeljal v finale.

V drugem polfinalu so igralci NTK Kema Puconci s 5:1 premagali ŽNTK Maribor, nato pa z identičnim rezultatom v finalu slavili še proti Ilirijanom in po letu premora znova prišli do naslova pokalni prvakov RS. V tekmi za 3. mesto Krkaši proti Mariborčanom niso imeli nikakršnih težav in so z rezultatom 5:1 prišli do tolažilne nagrade v obliki pokala za 3. mesto.

Današnji poraz Novomeščanov bo zagotovo podžgal aktualne državne prvake, ki bodo imeli že v 1. krogu spomladanskega dela 1. SNTL priložnost za revanšo proti Ilirijanom.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene