Uroš Slatinšek novomeški športnik leta 2014!

Uros Slatinsek_sportnik_leta_2014

35-letni Velenjčan je v Novo mesto prišel pred slabim desetletjem in v tem času poleg nekaterih svojih prijateljev v klubu poskrbel za preporod dolenjskega kluba. S trdim trenerskim delom je vzgojil kopico državnih prvakov in reprezentantov, z nenadkriljivimi predstavami v 1. SNTL za moške pa je ob lanski okrepitvi ekipe z Darkom Jorgićem Krko pripeljal tudi do naslova državnih prvakov. V letu 2014 je Slatinšek pokopal tudi osebne duhove iz preteklosti, ko je 2. marca 2014 v Novi vasi pri Cerknici v finalu 23. državnega prvenstva RS strl odpor Jana Žibrata in naslovu v dvojicah z Jorgićem dodal še tistega med posamezniki.

Ponosni oče dveh hčerk je v letošnjem glasovanju za seboj pustil košarkarja Jako Klobučarja in telovadca Luko Bojanca. Na včerajšnji podelitvi nagrad presenečenja in zadovoljstva ni skrival: "V preteklosti sem bil na državnih prvenstvih fizično močnejši in v tem smislu bolj pripravljen za naslov, lani pa sem bil bolj pameten in izkušen. Ta naziv mi pomeni ogromno. V preteklosti sem bil že dvakrat tretji, tako da me je letošnja zmaga zares šokirala, predvsem zaradi dejstva, da imamo v Novem mestu veliko odličnih košarkašev in drugih športnikov. Kot športniku mi ta nagrada veliko pomeni, ker so v glasovalni komisiji mnogi uspešni športniki, ki znajo ceniti šport. Nisem si mislil, da bo namiznotenisač kdaj premagal košarkaše."

Naziv najboljšega športnega kolektiva leta 2014 je odšel v roke košarkarskemu klubu Krka, na drugem mestu pa so pristali namiznotenisači Krke. Dušan Pezelj je prejel Bloudkovo priznanje (bronasta značka), Neven Karković prav tako (občinsko priznanje).

Županovo priznanje za osvojitev državnih naslovov so prejeli Uroš Slatinšek, Darko Jorgić, Tilen Cvetko, Peter Hribar, članska ekipa (Uroš Slatinšek, Neven Karković, Darko Jorgić in Tilen Novak), mladinska ekipa (Jorgić, P. Hribar, Cvetko, Miha Hribar) ter kadetska ekipa (Cvetko, P. Hribar, Jožko in Mitja Omerzel).

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene