Darko Jorgić v Škofji Loki do zmage po trilerju

Darko Jorgic_2

Pri fantih je manjkal 2. nosilec Deni Kožul (NTK Logatec), ki je pred tem nastopal na World Tour-ju Madžarske, ob poplavi tekem, kjer predvsem v zadnjih dveh sezonah enega za drugim niza odmevne mednarodne skalpe, pa mu zaradi nakopičenih šolskih obveznosti odsotnosti na domačem turnirju ne gre zameriti. Zamere do svojega reprezentančnega kolega vsekakor ne bo kuhal Erik Paulin (NTK Arrigoni), ki je včeraj zaradi bolezni izpustil tekmo 1. SNTL, danes pa se šele zjutraj odločil, da nastopi. Kot že mnogokrat prej, se je dokazalo, da so včasih takšne odločitve najboljše. Primorec je varno prišel do polfinala, tam pa še drugič v dveh tednih obranil zaključno žogico (tokrat dve) Toma Šfiligoja (NTK Ilirija) in celo obrnil zaostanek z 1:2 v nizih in 4:9. V finalu je proti Darku Jorgiću (NTK Krka) znova zaigral vrhunsko in bil dve točki oddaljen od zmage, toda Jorgić je pri rezultatu 2:2 in 9:9 z dolgim servisom v backhand znova na ogled postavil svoj neomajni karakter in prišel še do četrte letošnje zmage med mladinci.

Na odru za zmagovalce je stal še Črt Grm Urbančič (NTK Olimpija), ki je v izredno gledljivi četrtfinalni tekmi s 3:1 ugnal krkaša Tilna Cvetka (NTK Krka). Peter Hribar je tako kot Cvetko zasedel 5. – 8. mesto, Aljaž Šmaljcelj je bil 9. – 16., Jožko Omerzel pa je izpadel v predtekmovanju.

Na državni jakostni lestvici za mladince Jorgić še naprej premočno vodi, Cvetko je peti, Hribar sedmi, Šmaljcelj pa je nazadoval na 11. mesto.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene