Darko Jorgić na MP Češke do treh odličij

Darko Jorgic_MP_Ceske2

Mladinski selektor Jože Urh je lahko po koncu tekmovanja v Hodoninu ponosen na svoje varovance, predvsem na Darka Jorgića in Denija Kožula, ki pod njegovim vodstvom trenirata v Namiznoteniškem centru Slovenije, ki je nastanjen v Drgančevju. Turnir na Češkem že vrsto let velja za enega izmed najmočnejših na Stari celini, poleg Nemcev, Rusov, Portugalcev in Romunov, so letos na njem nastopile tudi nekatere Azijske velesile – Japonska, Južna Koreja in Tajpej.

Darko in Deni sta v prvi polovici tekmovalnega sporeda združila moči v konkurenci dvojic in po seriji odmevnih zmag na koncu prišla do zlate kolajne po finalni zmagi nad češko-avstrijsko navezo Tomas Polansky in Andreas Levenko s 3:2 (12-10, 6-11, 11-9, 12-14, 12-10).

V tekmovanju posameznikov je Jorgić opravičil vlogo 3. nosilca in se prebil v polfinale, tam pa je moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Cristianu Pletei iz Romunije z 0:4 (-7, -7, -9, -9). Ker turnir na Češkem spada v najvišjo tekmovalno kategorijo Mednarodne namiznoteniške federacije (ITTF) v t.i. ITTF Premium Junior Circuit, najboljši mladinci prejmejo tudi denarno nagrado. Darko se je v domovini vrnil bogatejši za 700 ameriških zelencev.

Srebrno odličje je Jorgić osvojil v ekipnem tekmovanju skupaj s Kožulom in Tomom Šfiligojem. Do finala je bil 16-letnik neporažen, v polfinalu proti Rusiji je svoje nastope na Češkem kronal z zmago nad 5. mladincem Evrope, Konstantinom Chernovom in bil ključni člen naše ekipe za zmago s 3:2. V finalu so mu pošle moči in Japonci so slavili s 3:1.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene