Najboljši mladinec Evrope na Švedskem v četrtfinalu zaustavil Jorgića

Darko Jorgic3


2015 Swedish Junior & Cadet Open (ITTF Junior Circuit) v mestecu Orebro, je tudi letos privabil kopico odličnih igralcev, med njimi tudi Darka Jorgića, Tilna Cvetka, Petra Hribarja in Aljaža Šmaljclja. Jorgić je v tekmovanju posameznikov znova upravičil svoj ranking in v vlogi 6. nosilca prišel do četrtfinala, kjer ga je s 4:1 (9, -8, 6, 15, 7) premagal trenutno najboljši mladinec Evrope Anton Kallberg. Šved letos tako kot Jan Žibrat igra v 2. Bundesligi, kjer se lahko pohvali z izkupičkom zmag 15:4. Preostali naši fantje so v posamičnem tekmovanju izpadli v predtekmovanju in boje nadaljevali v tolažilni skupini, kjer sta Tilen in Peter zasedla 5. - 8. mesto.

V tekmovanju dvojic je Jorgić združil moči z Američanom Kanakom Jhajem (rojen l. 2000), ki je eden izmed ITTF-ovih svetovnih talentov, kar pomeni, da vodilni pri svetovni namiznoteniški federaciji pod budnim očesom načrtujejo in spremljajo njegov napredek. Slovensko-ameriška naveza je brez težav prišla med 8 najboljših, tam pa morala priznati premoč japonski navezi Tomokazu Harimoto in Yukiya Uda z rezultatom 2:3 (5, -8, -9, 7, -4). Peter in Tilen sta izpadla v 1. krogu, Aljaž pa je s švicarskim partnerjem tekmovanje končal v 2. krogu.

Ekipnega tekmovanja ni, zato pa bo na istem prizorišču v prihodnjih dneh potekal še tradicionalni Safir Open, kjer bodo v več kategorijah nastopili tudi naši igralci, ki se v domovino vračajo v nedeljo. Turnir sicer ne bo štel za svetovno jakostno lestvico, bodo pa lahko naši mladci nabirali nove izkušnje.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene