Tokić na vrhu namiznoteniškega prestola nasledil Slatinška, tri medalje Jorgića

Slatinsek in_Jorgic2

Lanskoletni državni prvak Uroš Slatinšek je tokrat izpadel v osmini finala. V najbolj dramatični tekmi turnirja ga je po 75 minutah igre s 4:3 v nizih premagal stari rival Mitja Horvat. Na zmagovalni oder se je pri posameznikih uspelo prebiti Darku Jorgiću, ki je v polfinalu prikazal fantastično igro in šele po hudi borbi z 2:4 priznal premoč končnemu zmagovalcu Bojanu Tokiću. Najboljši slovenski namiznotenisač je v finalu proti Janu Žibratu po zaostanku z 0:2 v nizih našel pravi ritem in na koncu prišel do zmage s 4:2 in osvojil še svoj 8. naslov državnega prvaka.

V konkurenci dvojic sta Slatinšek in Jorgić prav tako branila lanski naslov, a padla na zadnji oviri. V finalu sta Jan Žibrat in Deni Kožul igrala kot v transu in tekmo dobila s 3:0. Še eno kolajno za NTK Krka Novo mesto je priboril prav Jorgić, ki je v konkurenci mešanih dvojic s Tamaro Pavčnik osvojil bron.

Zmage pri ženskah se je veselila Manca Fajmut, ki tudi živi in trenira v Novem mestu v Namiznoteniškem trening centru Slovenije. Fajmutova je v finalu s 4:1 ugnala Tamaro Pavčnik, ki je pri 16 letih prišla do svojega uspeha kariere. Korošica je prišla tudi do naslova v konkurenci dvojic, kjer je združila moči z Alex Galič. Naslov v mešanih dvojicah sta ubranila Gregor Zafoštnik in Zala Veronik.

Tilen Novak, Aljaž Šmaljcelj in Tilen Cvetko so med posamezniki zasedli 17. – 24. mesto, medtem ko je Peter Hribar izpadel v predtekmovanju. Novak je bil uspešen tudi v konkurenci dvojic, kjer je skupaj z Ludvikom Peršoljo prišel do četrtfinala, tam pa priznal premoč Slatinšku in Jorgiću.

Sezona namiznoteniških državnih prvenstev se nadaljuje že prihodnji teden, ko se bodo za naslove v Cerknici borili mlajši kadeti in mlajši člani.

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene