Darko Jorgić in Tilen Novak do naslova državnih prvakov

DSCN7121

Potem ko je pretekli vikend na članskem državnem prvenstvu Bojan Tokić na vrhu nasledil Uroša Slatinška, so se ta konec tedna na Notranjskem za naslove državnih prvakov udarili mlajši člani in mlajši kadeti.

Da mu v tem trenutku ni para, je znova potrdil Darko Jorgić, ki je v finalu s 4:0 (10, 2, 8, 15) ugnal Toma Šfiligoja. Mesto na odru za zmagovalce sta si priigrala še Erik Paulin in Ludvik Peršolja. Tilen Cvetko, Tilen Novak in Peter Hribar so osvojili 5. – 8. mesto, uspeh pa je dopolnil še Aljaž Šmaljcelj, ki je končal na 9. – 16. mestu.

Nov naslov za NTK Krka Novo mesto sta Jorgić in Novak osvojila v konkurenci dvojic kjer sta v finalu s 3:0 (6, 9, 9) ugnala stara rivala Ludvika Peršoljo in Patrika Sukiča. Jorgić je sedaj osvojil naslov državnega prvaka med mlajšimi kadeti, kadeti, mladinci in maljšimi člani, manjka mu le še članski naslov, ki je sodeč po napredku 16-letnika tik za vogalom. Tilen Novak je prišel do svojega prvega naslova državnega prvaka v konurenci dvojic v karieri. Hribar in Cvetko ter Šmaljcelj in Miha Jamšek (NTK Fužinar) so v konkurenci dvojic svoje nastope končali v četrtfinalu.

Nasmeh na obrazu trenerja Slatinška je že v zgodnje popoldanskih urah narisal mladi up dolenjskega kluba Mitja Omerzel, ki je v konkurenci mlajših kadetov osvojil 3. mesto med posamezniki in v konkurenci dvojic skupaj s Timom Morijem (NTK Muta) ter prišel do svojih prvih posamičnih kolajn na državnih prvenstvih.

DSCN7109

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene