Jorgič v katarju trikrat prvi

Slovenski namiznoteniški reprezentant Darko Jorgič, član NTK Krke, v Dohi suvereno do treh pokalov – 17 dvobojev in 17 zmag - Naslednja velika preizkušnja ga čaka v Kuala Lumpurju na ekipnem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu.

Doha, 22. februar 2016 – Darko Jorgić je postal najuspešnejši igralec mednarodnega prvenstva Katarja za kadete in mladince. Organizatorji so ga postavili za prvega nosilca močnega turnirja in član novomeške NTK Krka je to zaupanje v celoti potrdil. V glavnem mestu Dohi, te najbolj bogate države na svetu, je Jorgić slavil v vseh treh konkurencah: v ekipni, med posamezniki in v parih. Zanimivo je, da ga je do naslova trikratnega zmagovalca ločilo kar sedemnajst tekem in prav vse so se končale v korist igralca NTK Krke. Še več, v srečanjih so mu konkurentje uspeli iztrgati le pet nizov.

Največ zanimanja na turnirju je poželo finale mednarodnega prvenstva Katarja za kadete in mladince. Gledalci so z nestrpnostjo čakali dvoboj med Jorgićem in Tajcem Panagitguno. Slovenec je začel silovito in Tajcu je v prvem nizu uspelo dobiti le točko, v naslednjih dveh pa je skupaj osvojil deset točk. Četrti set je Darko popustil in ga prepustil nasprotniku, ki je v petem, odločilnem niz, zbral devet točk. Tako je veliko katarsko preizkušnjo Darko Jorgić dobil s 4:1 (1, 3, 7, -8, 9). Finalist Yanapongu Panagitgun mu je na koncu dvoboja ob velikem aplavzu gledalcev spoštljivo segel v roke, saj ni zmogel, kar je uspelo njegovemu kolegu Puangthipu v ekipni tekmi, ko je imel Jorgič z nasprotnikom nekaj več dela.

In še podatek: naslednja velika preizkušnja našega ta čas najbolj obetavnega mladega igralca Darka Jorgića čaka v Kuala Lumpurju, glavnem mestu Malezije, na ekipnem svetovnem prvenstvu v namiznem tenisu, ki se bo začelo čez šest dni. Slovenska reprezentanca se na to tekmovanje dobro pripravlja, igrala bo v pomlajeni sestavi, saj zanjo ne bo igral sicer najboljši slovenski igralec Bojan Tokić.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene