MLADINEC JORGIĆ V ČLANSKI REPREZENTANCI

 

 

Slovenski reprezentančni selektor Jože Urh, ki je to mesto prevzel po dolgem času, je za boje v Kuala Lampurju izbral najbolj obetavne mlade igralce. Gre za resno pomladitev ekipe, saj so Jan Žibrat, Ludvik Peršolja, Darko Jorgić in Deni Kožul v povprečju stari manj kot dvajset let. Medtem ko imata Žibrat in Peršolja že nekaj izkušenj z nastopanja na zadnjem svetovnem prvenstvu v Tokiu, bosta Jorgić in Kožul kot ena najmlajših prvič v družbi svetovnih članskih asov.
Darko Jorgić, ki je v zadnjem času nanizal nekaj odličnih iger in lepih uvrstitev na mednaronih mladinskih srečanjih, je pri napovedih, kako bo v Kuala Lampurju, previden: “Najprej, vesel sem, da sem v državni članski ekipi. Svetovno prvenstvo bo zame nekakšna namiznoteniška fakulteta in vem, da jo bom dobro opravil, kako pa bo z uvrstitvijo, težko napovem.”

Slovenska moška ekipa je v Tokiu pristala na 29. do 32. mestu. Selektor Jože Urh meni, da naša trenutna reprezentanca, najmlajša v zgodovini samostojne Slovenije na tovrstnih tekmovanjih, težko ponovi tak uspeh. Vse je odvisno od nastopov v predtekmovalni skupini. Tam naše čakajo srečanja proti favoriziranima reprezentancama Madžarske in Egipta, vsekakor pa bodo odločile tekme proti Argentini, Mehiki in Norveški. V primeru, da naši v tej skupini osvojijo 3. mesto, bo to zelo lep uspeh.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene