Davek neizkušenosti

 

Slovenska ekipa je z Argentino izgubila 3:1, čeravno bi lahko s takim rezultom zmagala – Darko Jorgić povedel 2:0 in v četrtem nizu vodil že 9:3, kar za zmago ni zadostovalo.

Kuala Lumpur, 2. marec 2016 – Najmlajši slovenski članski državni ekipi v zgodovini Slovenije se v Maleziji ni posrečilo ugnati dobro vrsto Argentine. Po nesrečnem porazu čaka fante boj z ekipami, ki si bodo potegovale za uvrstitev od 36. do 48. mesta.

Vsekakor nas najbolj zanima, kako je igral Jorgić. Proti Rodrigu Gilabertu je začel sanjsko, povedel z 2:0 in z malo sreče bi lahko dobil tudi tretji niz. V četrtem je vodil že z 8:2 in 9:3, kar pa, žal, ni zadostovalo za zmago.

Podobn kot Jorgić je v tretji tekmi srečanja lepo priložnost za zmago zamudil Deni Kožul proti Horaciu Cifuentesu. Povedel je z 2:0, popustil, v petem nizu pa je bil Cifuentes bolj zbran in Argentini zagotovil pomembno zmago.

Vsekakor je slovenska ekipa na letošnjem ekipnem svetovnem prvenstvu doživela svojevrsten krst. V NTK Krka smo lahko ponosni na Darka Jorgića, ki se bo s tega srečanja vrnil z nekaterimi pomembnimi zmagami, predvsem pa z zbranimi izkušnjami, ki mu bodo prišle prav v nadaljnji karijeri.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene