“Krkaš” Jorgić na Olimpijske igre?

Kaj pomeni uvrstitev na OI, smo videli v primeru slovenskih rokometašev, ko so to vest na prvo mesto umestile vse televizije - Na Švedskem se je danes dopoldan začel amiznoteniški turnir za uvrstitev na Olimpijske igre, ki bodo letos avgusta v Riu de Janeiru.

Novo mesto, 12. april 2016 – Med kandidati za OI so na letošnjem najpomembnejšem turnirju ob članu novomeške NTK Krka tudi Bojan Tokić, Jan Žibrat in članica slovenske ženske reprezentance Alex Gal. V Halmstadu na Švedskem je, kot so sporočili naši predstavniki, vse nared za enega res večjih turnirjev na evropskih tleh v zadnjih letih. Na kontinentalnih kvalifikacijah za neposredno uvrstitev na olimpijske igre se je že začelo boriti 155 igralcev in igralk, v Brazilijo se jih bo uvrstilo le 20. Turnir bo res močan, saj so se na njem zbrali skoraj vsi najboljši evropski igralci namiznega tenisa. Namiznoteniški dogodek na Švedskem bo trajal do sobote.

Darko Jorgić igra v skupini 12. V srečanju, ki se je končalo pred kakšno uro, se je pomeril s favoriziranem Portugalcem, Joao Geraldom. Začel je presenetljivo dobro, v setih povedel z 2:1, nato pa je izkušenejši igralec prevzel vajeti v svoje roke in ugnal mladega tekmeca 2:4 (8, -3, 6, - 5, -3, -5). Popoldan se bo pomeril z Ukrajincem Yaroslavom Zhmudenkom, jutri pa še s Švicarjem Lionelom Webrom. Še podatek o igrah najboljšega slovenskega igralca. Bojan Tokić igra v 5. skupini. V srečanju s Slovakom Bae Heikom je veljal za favorita, a izgubil 1:4. Popoldan igra z Luksemburžanom Ericom Glodbom, jutri pa z Belgijcem Robinom Devosom.

V vodstvu NTK Krka so z Jorgićevo uvrstitvijo na letošnji najpomembnejši turnir v Evropi zelo zadovoljni. Za mladega igralca je to dokaz, da je na pravi poti do še boljših rezultatov, kar je dokazal tudi v današnjem srečanju proti Portugalcu. V tem dvoboju je v bistvu zmagala izkušenost.

Na vprašanje, ali ga vidijo na Olipijskih igrah, pa je njihov odgovor previden: “Pri igralcu Darkovega kova je vse možno!”

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene