1. Memorial Egona Žabkarja

1. Memorial Egona Žabkarja

Novo mesto, 2. maj 2016 – Ideja, da bi se s spominskim namiznoteniškim turnirjem spomnili Egona Žabkarja, je v vodstvu kluba tlela kar nekaj časa. Žabkar je bil eden tisti igralcev in trenerjev v vrstah novomeškega namiznega tenisa, ki je za to igro živel z dušo in telesom malodane vse svoje življenje. Tej najhitrejši igri na svetu je bil zvest od osnovnošolskih let, ko se je v rojstnem Hrastniku prvič seznanil s ping pongom, do prezgodnje smrti. V Novo mesto je prišel leta 1968, postal član kluba, znan pa je bil tudi po tem, da je bil sparing partner legende slovenskega namiznega tenisa Eda Vecka.

Svoje bogato namiznoteniško znanje je prenašal na številne generacije novomeških igralcev. Tako so pod njegovim vodstvom vadili tudi Gregor Guštin, Marjan Makarovič – Maki, Drago Klenovšek, Marjan Hribar, Dušan Kočevar, Rado Medle, Alan Vitezič, Tomaž Kralj, Borut Miklič, Bojan Vertuš, Matjaž Retelj, Mario Brumat, Samo Ivanež, in ostali. “Zlata” mladinska generacija, ki je nekaj pomenila tudi v jugoslovanskem mladinskem merilu.

Spominski turnir se bo začel ob 16.30. Organizatorji vabimo vse, ki ste se kakorkoli za zeleno namiznoteniško mizico družili ali sodelovali z Egonom Žabkarjem, da se dogodka udeležite. Še posebno lepo so vabljeni tudi sedanji in nekdanji član kluba, pa podporniki in prijatelji našega kluba. Glede na dejstvo, da vsi ne spremljajo naše spletne strani na facebooku, prosimo »sledilce« te strani, da se dogodka udeležite in da obvestite tudi druge kolege o zanimivem spominskem turnirju. Prijave na turnir in piknik bomo prejemali na 041 678 296 ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Glede na dejstvo, da je bil Egon trener mnogim igralcem in igralkam, pa žal od mnogih nimamo e-naslovov, vas prosimo, da do njih pridemo s skupnimi močmi. Posebej bi bili veseli udeležbe naslednjih kolegov, pa nimamo njihovi naslovov: Miha Švent, Samo Guštin, Matjaž Golob, Niko Galeša, Aleš Kump, Rok Gliha, Mirjam Gliha, Andrej Kulovec, Aleš Suhorepec, Alan Vitezič, Jani Gimpelj, Tomaž Papež, Simon Gradišar, Mario Brumat, Igor Selak… Prosimo, opozorite nas še na tiste, ki jih iz nepoznavanja nismo zapisali, a so trenirali ali igrali za naš klub. Res bi bili veseli, da se na 1. memorialu Egona Žabkarja zbere čimveč nekdanjih igralcev in igralk, sodikov, trenerjev, funkcionarjev, skratka vseh, ki so v mozaiku našega uspešnega kluba pustili svoj pečat.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene