Svetovna elita v ŠRC Otočec

 

14 Slovenia Open

Otočec, 10. maj 2016 – Po nekaj letih premora se v Slovenijo vrača pomemben namiznoteniški dogodek, ITTF World Tour Challenge Series za člane oz. 14. odprto prvenstvo Slovenije. Na novinarski konferenci so sodelovali predsednik NTK Krka Tomaž Kralj, selektor državne reprezentance Jože Urh, direktorica turnirja Mateja Pintar in Darko Jorgić, trenutno vodeči na svetovni jakostni lestvici za mladince.

Petdnevni turnir se bo začele 1. junija s kvalifikacijami, finalni obračuni bodo na sporedu pet dni pozneje. Nagradni sklad turnirja znaša 35.000 dolarjev, dovolj, da se je za turnir prijavilo kopica odličnih igralk in igralcev. Organizatorji predvidevajo, da tudi zato, ker bo turnir v ŠRC Otočec eden zadnjih pred olimpijskimi igrami v Riu, ki bodo letošnjega avgusta. Prijave za turnir so zaključene, seznam nastopajočih kaže, da bodo imeli ljubitelji športa na Otočcu marsikaj videti. Kitajskih igralcev tokrat ne bo, zato pa naj bi nastopil najboljši evropski igralec in peti igralec sveta Nemec Dimitrij Ovčarov, poleg njega pa v moški konkurenci še trije azijski igralci iz najboljše svetovne deseterice, v ženski pa bo igralo celo šest igralk najboljše deseterice. Skupno bo na Otočcu igralo 238 igralk in igralcev iz 41 držav, popolna bo tudi slovenska reprezentanca.

Novinarskih vprašanj je bilo kar nekaj in Jože Urh je na vprašanje, kako ocenjuje kakovost turnirja, poznavalsko odgovoril: "Glede na višino nagradnega sklada močna konkurenca preseneča. Upam, da ne bo odpovedi, predvsem Ovčarov bi znal kalkulirati, saj želi biti na olimpijskih igrah med prvimi štirimi. Mlajši igralci imajo na takšnem turnirju, kot je otoški, več koristi in koncu koncev tudi možnosti za odmevnejši rezultat, če najmočnejših ni. Vsekakor se na Otočcu obeta prava namiznoteniška poslastica, verjamem, da lahko v njej lahko zelo aktivno nastopimo tudi Slovenci. Predvsem Tokić in pa mladi Darko Jorgić, sicer najboljši na svetovni mladinski lestvici in po novem že 127. igralec sveta."

Predsednik NTK Krka Tomaž Kralj, ki je med drugim pozval prostovoljce, da se pridružijo pri organizacijskih delih, ker je vsaka pomoč dobrodošla, pa je poudaril: "Želimo, da bi ta turnir postala tradicija in z mislimi smo že pri drugem podobnem turnirju prihodnje leto. Z veseljem bi šli tudi v večji nagradni sklad, a zato potrebujemo tudi večje število tekmovalcev, za kar pa nimamo primerne infrastrukture. Potrebovali bi večjo dvorano in še kaj. Dokler je vse na ljubiteljski ravni, o zahtevnejšem turnirju ne razmišljamo. Ob tej priložnosti bi se zahvalil našim zvestim sponzorjem in vsem, ki brezplačno pomagajo pri organizaciji tega velikega turnirja."

"Tudi Namiznoteniška zveza Slovenije je ponosna, da bo tako močan turnir spet v Sloveniji. Jasno je, da stremimo k najboljšem, a zaenkrat je taka raven turnirja realna. Nastopilo bo skoraj 240 tekmovalcev iz 41 držav, od tega deset iz samega svetovnega vrha, res smo lahko zadovoljni," je poudarila direktorica turnirja Mateja Pintar, sicer nekdanja paraolimpijska prvakinja.

Na vprašanja je odgovorjal tudi Darko Jorgić: "Seveda se veselim nastopa na tako pomembnem turnirju, ki mi bo omogočil, da bom hitreje napredoval tudi na članski svetovni jakostni lestvici. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vodstvu NTK Krka, ki me na moji športni poti tako kakovostno spremlja."

 

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene