Lovorjev venec za NTK Krka

 Lovorjev venec za NTK Krka

Novo mesto, 18. maj 2016 – Najbolj črnogledi obiskovalci izredno zanimivega dvoboja so na današnji tekmi pred dvobojem postavljali zanimivo vprašanje: lovorjev venec ali trnova krona? Lovor je namreč v antični Grčiji na Olimpijskih igrah postal znamenje zmage, ustvarjalne sile. Vence iz lovorja so nosili rimski cesarji, z njimi so in še slavimo zmagovalce, športnike, ustvarjalce. In danes smo velike zmagovalce najkakovostnejše lige v državi častili v športni dvorani v Drgančevju.

Na tekmo je prišlo okoli 70 gledalcev in gledalk, ki so bučno navijali za domačo ekipo, a znali nagraditi tudi lepe točke nasprotnikov. V tekmi preobratov je Neven Karković zadal poraz Bojanu Ropoši, ki ga je v Puconcih premagal 3:2. Tokratni rezultat 3:2 (15:13, 4:11, 12:10, 9:11, 11:6). Uroš Slatinšek je hitro odpravil Tomaža Pelcarja s 3:0, Darko Jorgić se je malo namučil z Dominikom Škrabanom (3:2). Slatinšek je nato poskrbel za napeto igro živcev. Ko je kazalo, da bo v odločilnem setu prednost 10:8 pretvoril v zmago, je Ropoša z bolj zbrano igro poskrbel za presenečenje. Rezultat 2:3 za gosta. Karković je nato v nadaljevanju ugnal Škrabana 3:1, Jorgić pa z zelo zanesljivo igro še Pelcarja s 3:0. NTK Krka je tako tretjič zapored osvojila najvišjo državno lovoriko, Uroš Slatinšek pa pokal za najboljšega igralca 1. slovenske namiznoteniške lige, saj vse do danes ni doživel poraza.

Ob koncu so igralci z vodstvom in najzvestejšimi gledalci razrezali veliko torto, novomeški rekreativci pa so Darku Jorgiću, ki je danes zadnjič zaigral za NTK Krka, podarili lepo umetniško platno, ki ga je narisal Dušan Pezelj.

Preberite tudi reportažo Radia Krka (Video) »

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene