TOP-8 RS za mladince - Prvi Tilen Cvetko, drugi Peter Hribar

top 8 rs za mladince prvi tilen cvetko drugi peter hribar

Logatec, 18. december 2016 – Predzadnja nedelja v poslavljajočem se letu je za slovenski namizni tenis prinesla 1. TOP-8 RS za mladince in mladinke. Logatec je bil tokrat v znamenju dveh novomeških mladih igralcev, Petra Hribarja in Tilna Cvetka, zmage pa se je veselil Cvetko, ki na republiški mladinski jakostni lestvici vodi.

Tako Tilen Cvetko kot Peter Hribar sta imela pred turnirjem v najmočnejši državni skupini enako število točk na 1. mestu jakostne lestvice. Pomerila sta se v 1. krogu in Cvetko si je priigral zmago s 3:1 (-9, 4, 5, 11), a še ni vedel, da mu bo ravno zmaga proti klubskemu tovarišu prinesla prvo mesto prvega TOP-a. V nadaljevanju je sicer doživel poraz proti Matiji Novelu (NTK Arrigoni), Hribar pa je dobil vse ostale dvoboje. Pravilo, ki v dvosmernem krogu zahteva, da višje mesto zasede zmagovalec medsebojnega obračuna, je 1. mesto dodelilo Cvetku, ki je na vrhu lestvice, sledi pa mu Hribar. V Logatcu sta oba Krkaša dosegla po šest zmag in en poraz, na tretje mesto se je uvrstil Aljaž Frelih (NTS Mengeš).

V drugi jakostni skupini je Jožko Omerzel zasedel 4. mesto. Tokrat je zabeležil štiri zmage in tri poraze. Njegov mlajši brat Mitja Omerzel je v tretji skupini osvojil 3. mesto (4:3).

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene