11. božično novoletno srečanje

 11. božično novoletno srečanje

Drgančevje, 23. december 2016 - V NTK Krka Novo mesto znamo ceniti tradicijo. Zato je vodstvo kluba tudi letos pripravilo, že enajstič zapored, božično novoletno srečanje, ki se ga je udeležilo več kot sto prijateljev namiznega tenisa, v glavnem članov kluba in staršev otrok, ki hodijo k vadbi.

Pa naj zapišemo, da je bilo letošnje srečanje posebno predvsem zato, ker se ga je udeležil tudi prvi predsednik novomeškega namiznoteniškega kluba gospod Franc Mikec, še vedno zelo vitalen osemdesetletnik. Začetki igranja namiznega tenisa v Novem mestu namreč segajo v leto 1952. Zato je predsednik kluba Tomaž Kralj v uvodu izrazil zadovoljstvo, da lahko med množico mladih pozdravi moža, ki je v Novem mestu skrbel za razvoj pingponga, Franc Mikec pa je v kratkem nagovoru poudaril, da je izredno vesel, ko vidi v Drgančevju »vse zeleno«, toliko mladeži, med katerimi so tudi vrhunski mladi igralci.

Kot vsako leto so tudi letos udeleženci izvedli tekmovanja v različnih disciplinah (naključno izžrebani pari staršev in igralcev posebej, igranje z različnimi loparji, igranje na majhnih mizah, zadevanje koša za najmlajše…), veliko dogajanja pa je bilo tudi za večjo pogrnjeno mizico, ki se je znova šibila od dobrot izpod rok mamic najmlajših igralcev.

Da, dobro tradicijo je dobro negovati in vsi udeleženci so Drgančevje tudi letos zapuščali izredno zadovoljni. Tudi zato, ker so nas za kratek čas obiskali trije mladi harmonikarji, ki so dodatno začinili dobro razpoloženje. Skratka, znova smo bili na dogodku, kakršnih je v slovenski družbi premalo.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene