11. krog 1. SNTL - NTK Sobota : NTK Krka (3:5)

11. krog 1. SNTL - NTK Sobota : NTK Krka

Murska Sobota, 14. januar 2017 – Oči slovenske namiznoteniške javnosti so bile v 11. krogu usmerjene v Mursko Soboto, saj je v soboto v goste prišla v ligi še neporažena ekipa iz Novega mesta. Zapisati je potrebno, da so domačini pričakovali prvi poraz Dolenjcev, a je igra vseeno stekla tako, kot so jo načrtovali v NTK Krka Novo mesto.

Najprej sta za mizico stopila Damjan Zelko in Tilen Cvetko. To je bilo srečanje, ki je napovedovalo, da bo zmagalo moštvo z boljšimi živci. Povedel je Zelko, zadnje tri sete pa je dokaj suvereno dobil Cvetko. Drug dvoboj je postregel sicer s kratko igro, a v prvih dveh nizih se je Tomaž Roudi moral pošteno namučiti, da je (3:0) odpravil Petra Hribarja. V tretjem srečanju Anton Ropoša proti Tilnu Novaku ni imel možnosti, saj je vse skupaj zbral 10 točk. Na 2:2 v igrah je izenačil Roudi v boju s Cvetkom, ki je prekaljenemu Prekmurcu odvzel dva seta, odločilnega pa izgubil na 8. Goste je v vodstvo znova povedel Novak, ki je v izenačenem dvoboju z 2:3 ugnal Zelka, na 2: 4 je povedel Peter Hribar, ki je dobro zaigral proti Ropoši. Roudi je s 3:0 dobil proti Novaku, z odličnim zadnjim nastopom pa je Tilen Cvetko s 3:0 odpravil Antona Ropošo in postavil konćni rezultat – 3:5.

Po 11. krogu so Novomeščani z 22 točkami na prvem mestu, 21. januarja pa prihajajo v Drgančevje igralci ljubljanskega Kajuh Slovana.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene