Nastopi, ki obetajo zlato generacijo!

Nastopi, ki obetajo zlato generacijo!

Cirkovce, 22. januar 2017 – Domači namiznoteniški delavci so danes pripravili drugi odprti turnir Republike Slovenije za sezono 2016/2017, ki se ge je udeležilo pet predstavnikov NTK Krka Novo mesto, in sicer Peter Hribar, Tilen Cvetko, Jožko Omerzel (U-21), Andraž Zupančič (U-13) in Kim Kastelic (U-13). S svojimi igrami so vsi dokazali, da se v klubu dobro dela.

Hribar se je v predtekmovanju pomeril s Šfiligojem, zaigral slabše in srečanje izgubil s 3:1, kar je pomenilo, da se bo v četrtfinalu pomeril s 1. nosilcem turnirja, klubskim kolegom Tilnom Cvetkom. S 4:3 (9, -9, 10, -10, -17, 7, 4) je bil boljši Hribar. Odpravil je še Lovra Jemca (NTK Logatec) in v finalu klonil proti Šfiligoju. s 4:3 (9, -10, 7, -5, 8, -8, 7).

Kako so igrali ostali krkaši? Jožko Omerzel na svojem prvem takšnem zahtevnem turnirju ni razočaral. Obratno! Zmagal je v zelo težki skupini, za preboj med najboljših osem ga je zaustavil šele Črt Grm Urbančič. Kim Kastelic se je poznalo, da ji primanjkuje izkušenj in težjih tekem. Po slabših igrah v finalnem turnirju je zablestela v malem finalu. Prepričljivo je dobila štiri dvoboje in osvojila medaljo za prvo mesto. Čestitke, Kim! Andražu Zupančiču bo njegov prvi zahtevnejši turnir na republiški ravni še dolgo ostal v spominu. V skupini je proti starejšim odlično igral, se uvrstil v mali finale, dosegel štiri zmage in klonil šele v finalu, kjer je gledalce navduševal z borbenostjo.

Uroš Slatinšek: »Vsem čestitam za prikazano igro. Očitno je NTK KRKA na dobri poti, da po zlati generaciji otrok po nekaj letih znova zasede slovenski namiznoteniški prestol pri mladih.«

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

Septabene

Septabene