Cvetku trikrat zlato, Hribarju zlata in dve srebrni

26 drzavno prvenstvo rs za mladinke in mladince

Otočec, 23. april 2017 - V organizaciji NTK KRKA Novo mesto je v Športni dvorani ŠRC Otočec na Otočcu v soboto in nedeljo potekalo 26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince. Pravico nastopa so imeli igralci in igralke rojeni 1999 in mlajši, po pričakovanju pa sta Cvetko in Hribar pobrala največ odličij. Z malo več sreče bi se Živa Staniša lahko uvrstila še višje, kot se je, podobno je bilo tudi z bratoma Omerzel, Jakom Golobom, Vidom Zabukovcem in Domnom Zupančičem. Slednjemu je boljšo uvrstitev preprečil odličen Norčič, ki je pri rezultatu 2:0 za igralca NTK Krka zaigral odlično in premagal mlajšega tekmeca in v nadaljevanju turnirja povsem popustil. Joško Omerzel se je za visoko uvrstitev pomeril s Hribarjem, ki pa je bil za obetavnega igralca nepremagljiv.

Kot smo napovedali v zapisu pred tekmovanjem, sta bila Peter Hribar in Tilen Cvetko med glavnimi favoriti prvenstva. Pomerila sta se v finalu, kjer je s 4:1 dvoboj dobil Cvetko. Zapisati je potrebno, da je zmagovalec 26. prvenstva Slovenije zaigral v vseh dvobojih odlično in zasluženo osvojil naslov prvega igralca med mladinci v Sloveniji.

Organizacija tekmovanja je bila odlična, za organizatorje pa je bil to turnir, s katerimi so se »ogrevali« za izvedbo zahtevnejšega 15. mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije, ki se bo začel v sredo, 26. aprila in končal v nedeljo, 30. aprila 2017 in ki je pred dobrim letom tudi v okviru mednarodne namiznoteniške zveze požel veliko pohval za dobro pripravo.

Po turnirju je Tomaž Kralj, ki je vodil organizacijsko ekipo, poudaril: »Razveselilo nas je veliko število prijavljenih, raven igranja je bila zelo solidna. Prva četverica v obeh konkurencah je od ostalih nekoliko odstopala, prijetno presenečenje turnirja je naš Domen Zupančič. Rad bi se zahvalil vsem, ki so pomagali pri pripravi turnirja, kajti brezhibno pripraviti turnir, kjer nastopa 97 igralcev in igralk, je zahteven zalogaj, ki smo mu bili v NTK Krka znova kos.«

Mladinci posamezno: 1. Tilen Cvetko (NTK Krka), 2. Peter Hribar (NTK Krka), 3.-4. Tim Pavli (NTK Mengeš), Jan Jevšnik (NTK Tempo)

Mladinke posamezno: 1. Ana Tofant (NTK Mengeš), 2. Katarina Stražar (NTK Mengeš), 3. - 4. Katrina Lydia Sterchi (NTK Arigoni), Aleksandra Vovk (NTZS)

Mladinci dvojice: 1. Tilen Cvetko, Peter Hribar (NTK Krka), 2. Matija Novel, Martin Kocijančič (NTK Arigoni), 3.-4. Luka Norčič (NTK Kema)- Matjaž Pinter (NTK Muta), Rok Trtnik (NTK Vesna)-Marcel Šegula (NTK Ptuj)

Mladinke dvojice: 1. Ana Tofant-Katarina Stražar (NTK Mengeš), 2. Lea Pavlin (NTK Arigoni)-Aleksandra Vovk (NTZS), 3.-4. Nuša Bolte (NTK Jesenice)-Špela Trelec (NTK Vesna), Gaja Mavri (NTK Letrika)-Katarina Lydia Sterchi (NTK Arrigoni)

Mešane dvojice: 1. Tilen Cvetko (NTK Krka)-Katarina Lydia Sterchi (NTK Arrigoni), 2. Peter Hribar (NTK Krka)-Aleksandra Vovk (NTZS), 3.-4. Nejc Erjavec-Ana Tofant (NTK Mengeš), Matija Novel-Lea Pavlin (NTK Arrigoni)

26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince 26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince 26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince 26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince 26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince 26. državno prvenstvo RS za mladinke in mladince

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene