Stockholm: Oba si zaslužita petko

 Stockholm: Oba si zaslužita petko

Stockholm, 15. november 2017 - Darko Jorgić, član NTK Krke Novo mesto, ki se udeležuje velikega namiznoteniškega turnirja na Švedskem, znova navdušuje. V kategoriji U 21 je sicer prišel le do polfinala, kjer je res nesrečno izgubil z Lim Sin Hongom: kar dva seta na razliko. A s svojo igro je napovedal, da bo bolje igral v članski konkurenci. Tu je v svoji skupini znova dokazal svoj nesporni talent. Japoncu, sicer klubskemu soigralcu Oikawi, se je oddolžil za nedavni poraz na odprtem prvenstvu Poljske (2:4), in ga v vrhunski predstavi odpravil s 4:1. Še boljši je bil v srečanju z Romunom Singeorzanom (gladko 4:0).

V nadaljevanju turnirja za preboj v glavni žreb med 32 najboljših je v prvem krogu premagal njemu neugodnega Francoza Lorenza 4:1, nato pa še Kitajca Liang Jingkun 4:2. Srečanje z neugodnim Azijatom je potekalo na visoki taktični ravni. Jorgić je v njem dokazal, da zmore in zna zdržati vse pritiske na tako odločilni tekmi. Pri vodstvu 3:2 v setih je Kitajec za izenačenje v setih povedel kar 10:5, vendar tudi to ni bilo dovolj za izenačenje.

Član NTK Krke Novo mesto je zmogel sedem zaporednih točk in njegova trenerja Andreja Ojsteršek Urh, ki je s svojimi mirnimi nasveti mladega igralca pripravila na lepo zmago, je na družabnem omrežju z zadovoljstvom komentirala v njenem značilnem kratkem in duhovitem slogu: »Pa smo začeli premagovati še Kitajce!« Kar je važnejše, je dejstvo, da je v 7 točkah Jorgić nasprotnika taktično nadigral v vsaki točki s 3 ali 4 udarci. Res vrhunsko! Za takšno predstavo si oba zaslužita – petko!

Jorgić se bo danes ob 19.10 pomiril z Japoncem Niwa Kokijem, tretjim nosilcem tekmovanja. V Stockholmu igrajo tudi dvojice, kjer Jorgić že tretjič nastopa skupaj s Hrvatom Pucarjem. Do sedaj sta igrala dobro in prišla v glavni žreb.

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene