Olimpijske igre mladih

 Olimpijske igre mladih

Buenos Aires, 8. in 9. oktober 2018 - Aleksandra Vovk, članica Namiznoteniškega kluba Krka, je med tistimi mladimi slovenskimi športnimi upi, ki se jim je uspelo uvrstiti na najbolj prestižno in cenjeno tekmovanje, in sicer na poletne olimpijske igre za mlade, ki letos potekajo v Argentini.

Vovkova je odlično začela kvalifikacijske boje. V skupini F je po nesrečno izgubljenem uvodnem nizu s fantastično igro prišla do pomembne zmage proti Egipčanki Marwi Alhodaby, trenutno 16. igralki na svetovni lestvici do 18 let (4:2, -9, 12, 5, 3, -7, 9), medtem ko je članica NTK Krka Novo mesto trenutno na 61. mestu. Krkašica je tako zaupanje sestavljavcev namiznoteniškega turnirja na poletnih olimpijskih igrah stoodstotno upravičila. Na vprašanje ali bo danes (ponedeljek, 9. oktober) vrhunsko igro ponovila, je odgovorila z nasmeškom.

Kaže, da se kljub velikemu uspehu mlada krkašica zaveda, da na letošnjih igrah nastopa svetovna mladinska »smetana«. Danes, drugi tekmovalni dan, je pač morala priznati premoč obema nasprotnicama.

V prvem dvoboju je bila s 4:0 (8, 7, 5, 6) boljša od nje Rui Xuan Goi iz Singapurja, v drugem pa je nudila dostojen odpor Indijki Archano Girish Kamath. Trenutno deveta igralka sveta do 18 let je Vovkovo odpravila s 4:1 (-12, 3, 9, 8, 5).

Kakorkoli, Aleksandra si še enkrat zasluži čestitke!

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene