Zahteven žreb za Slovence

2021 WTT Lasko table 1

Laško – Še preden se je začelo predtekmovanje na Mednarodnem odprtem prvenstvu Slovenije v namiznem tenisu so predstavniki Mednarodne zveze opravili žreb tudi za glavni del turnirja, ki se bo v dvorani Tri Lilije začel v četrtek. Kar šest slovenskih igralcev, po trije v vsaki kategoriji, so dobili neposredno povabilo organizatorja in bodo zaigrali med 32. najboljšimi. Prek kvalifikacij pa se bo na glavni turnir uvrstilo osem igralk in prav toliko igralcev. V laškem se bo igralo tudi v konkurenci moških in ženskih dvojic ter parov.

Žreb zares ni bil naklonjen slovenski šesterici, saj niti eden recimo ni prišel na mesto, da bi se tudi na glavnem turnirju pomeril s kvalifikantom. V nekaj parih bosta med sabo igrala celo oba igralca iz predtekmovanja. Bojan Tokić, ki se bo po olimpijskih igrah v Tokyu znova pojavil v slovenskem dresu se bo takoj za uvod meril s prvim nosilcem Kitajcem Lin Gaoyuanom. »Res bi se rad zahvalil prirediteljem iz NTK Krka Novo mesto, da so k nam pripeljali dva taka turnirja, s tako močno zasedbo. To slednje me sicer ne preseneča, saj so igralci želni tekem, saj je pred nami Svetovno prvenstvo konec novembra. Mrk v svetu namiznega tenisa pa je bil res dolg. To bosta šele šesti in sedmi turnir tega ranga v zadnjem letu in pol. Sam menim, da še imam v sebi to igralno kvaliteto za tak turnir, bom pa moral sam pri sebi razčistiti, ta svoj trenutni položaj. Zahvala tudi Belgijcem, da so mi dovolili na domačem turnirju igrati za mizo. Menim, da če bi bil turnir kje drugje tega ne bi bilo. Po Velenju in Otočcu bom tako zraven tudi v Laškem. Žreb pa je žreb, tu veliko ne moram spremeniti,« je pred začetkom v četrtek dejal Bojan Tokić, ki je v dresu slovenske reprezentance začel nastopati ob koncu prejšnjega stoletja, leta 1998. V kvalifikacijah bo vodil svoje varovance iz Belgije, v četrtek pa bo igral s sedmim igralcem sveta Lin Gaoyuanom. Deni Kožul, ki je na 110. mestu svetovne lestvice se je  po poškodbi k mizam vrnil v svojem nemškem klubu. Tudi Logatčan bo reprezentančni dres prvič po Tokyu nadel v četrtek, ko ga čaka dvoboj z Japoncem Jinom Takuyo, ki je član najboljše petdeseterice sveta. Še en olimpijec Peter Hribar, tudi član naše reprezentance na zadnjem ekipnem Evropskem prvenstvu v Cluju pa bo za uvod nastopil z uveljavljenim Angležem Paulom Drinkhallom.

Najviše postavljena Slovenka v Laškem je Ana Tofant, ki jo ni bilo na Državnem prvenstvu na Rakeku. V 1. krogu bo igrala s Čilenko Paulino Vega. Aleksandro Vovk čaka druga nosilka turnirja Portoričanka Adriana Diaz, 19. igralka sveta. Državna prvakinja Katarina Stražar, po svetovni uvrstitvi, četrti slovenski loparček pa bo v Romunki Bernadette Szocz tudi imela zelo zahtevno nasprotnico in le želimo si lahko da bomo kakšen slovenski nastop dočakali tudi v 2. krogu glavnega dela turnirja. Torej med 16 najboljših. Možnosti so seveda tudi med dvojicami.

#WTT #wttslovenia #ifeelsLOVEnia

 

I feel slovenia logo 290x145

krka generalni sponzor w1

Video

ifeelsLOVEnia

Odkrivam zeleno Slovenijo

Septabene

Septabene